tiistai 16. elokuuta 2022

Lämpötiloja

 Jälkikesä saapui Suomeen. Minulle se on tervetullut asia vaikkei ilmastonmuutos muuten olekaan hyvä juttu. Aurinko paistaa ja pikku pihallamme on 30 astetta lämmintä. Olen ehkä edellisessä elämässäni ollut Afrikkalainen, koska tykkää kuumasta kelistä. Silloin lihakset ovat rennon lämpimät. Istuskelen iltapäivisin uikkarit jalassa auringonpaisteessa.

Taloyhtiömme tehtiin pari vuotta sitten kattoremontti. Samassa yhteydessä säädettiin asuntojen ilmastointi paremmaksi. Meilläkin oli kova alipaine. Ovesta kuului kova vinkuva ääni, jos se jäi raolleen. Keittiön tuuletusikkunaan asennettiin lisäventtiili. Nyt ilma kulkee ja se on raikasta. Varjopuolena on sisäilman lämpötila. Olohuoneessa on kesäisin 23 astetta ja makuuhuoneessa astetta enemmän. Kaiken lisäksi talvisin se on astetta viileämpi.

Tänään olemme pitäneet koko päivän ovea auki, jotta lämpöä tulisi sisään. Ei tule. Hyvä ilmastointi pitää lämpötilan alhaisena. Illalla istutaan sohvalla ja katsellaan EM-kisoja. Minulla on päällä pitkät housut, pitkähihainen paita, villatakki ja villasukat. Silloin on hyvä olla. Illan tullen saatan mennä ulos lämmittelemään.

Ei kommentteja: