perjantai 19. elokuuta 2022

Likasankojournalismia ?

 Viime päivinä on jälleen kohistu nuoren pääministerin biletyksestä, tällä kertaa Helsingin yössä. Vaikkei varsinaisesti mitää kiellettyä ole ilmennyt, on heitetty epäilyksiä pääministerin elämäntavoista. Epäilemättä Kokoomus puolue tarvitsee eniten otsikoita, joissa siirretään huomio Rydmanin naisjutuista humalassa hoilaavaan pääministeriin. Hänhän on kaiken lisäksi vielä nuori ja nainen. Myös turuilla ja toreilla kampanjoiva Perussuomalaiset saavat lisää tuulta purjeisiinsa kun Rydmanin lisäksi itse pääministeri on ties missä pöllyissä. Some luo hyvän toimintaympäristön levitellä kaikenlaisia arvauksia ja huhuja tapahtumista. Pääministeri on julkista kauraa ja hänen tekemisiään on syytä seurata yötä päivää. Onhan hän maan tärkein henkilö.

Entä jos asian onkin toisin. SDP on itse heittänyt juttua liikkeelle ja kalastelee, sillä nuoria äänestäjiä. Tunnettu tosiasia on, että demaripuolueen jäsenistön keski-ikä huitelee pikemminkin 60 vuoden kuin 30 vuoden haminoissa.  AY-liike ei jaksa kiinnostaa nuoria aikuisia vanhojen hyvien aikojen malliin. Tarvitaan uutta ilmettä eikä se luonnistu puoluetoimiston kaavoilla. Sitäpaitsi suihkun raikas pääministeri puolustaa oikeutta yksityiselämään yhtä tarmokkaasti kuin puhuu hoitajamitoituksesta tai NATO-jäsenyydestä. Galluppien ero Kokoomukseen on hieman suurempi kuin virhemarginaali, joten pieni kannatuksen kasvu saattaisi avittaa demareille jatkoajan maan johdossa. Kaiken lisäksi tapaus Rydman tulee syksyn ja talven myötä pullahtamaan uudelleen otsikoihin, sillä hänhän on itse tehnyt asiasta tutkintapyynnön. Siinähän päinvastoin kuin Marinin biletyksessä huhutaan nuorten naisten hyväksikäytöstä..

Oli niin tai näin keväällä järjestetään eduskuntavaalit. Pääministeripuolueella on isoimmat vallan avaimet käsissään. Kevättä kohti mentäessä nousee/nostetaan esiin uusi/uusia skandaaleita, joiden avulla kansan äänestyskäyttäytymiseen pyritään vaikuttamaan. Likasankojournalismista on tullut maan tapa tai se on ehkä ollutkin sitä jo Kekkosen ajoista lähtien. Nyt kaiken kansan käsissä pyörivä some on tehnyt ”vapaasta mielipiteen vaihdosta” uuden toimintakeinon vanhan vaalityön oheen. Ennustan, että keväällä saamme taas kuulla ”uusia” todistuksia kansanedustajaehdokkaiden ja puoluejohtajien luurangoista tai ainakin epäiltyjä luurankoja sisältävistä kaapeista. Vaalityö on vauhdissa ja tällä hetkellä kaivella mahdollisia salaisia käytäviä joista ” räjäytellään” pankkia.

Ei kommentteja: