maanantai 1. elokuuta 2022

”Lähti kuin kuppa Töölöstä”

 Olen miettinyt usein, mitä tämä lausahdus oikein tarkoittaa. Tarkoittaako se sananmukaisesti, että kuppa lähtee nopeasti Töölöstä. Töölöhän on aika vauras kaupunginosa, joten kuppa voisi lähteä nopeasti koska ihmisillä on varaa maksaa hoidoista. Tai sitten se tarkoittaa päinvastaista. Kuppa ei lähde Töölöstä kirveelläkään. Jonkinlaista vinoilua, koska kuppaa on aina ollut ja tulee olemaan tässä kaupunginosassa.

Nyt asian oikea laita selvisi. Nimittäin aikoinaan Töölössä oli sukupuolitautien sairaala, jossa ihmiset saivat apua sukupuolitauteihin. Tämän takia kuppa on lähtenyt Töölöstä pikavauhtia hoitojen ansiosta. Eli kun sanotaan ” Lähti kuin kuppa Töölöstä” tarkoitetaan, että jokin lähti nopeasti.

Uutisten mukaan Suomessa on tänä vuonna tavattu paljon kuppaa. Tähän mennessä yhtä paljon kuin koko viime vuonna. Aiemmin kuppatartuntoja on tuotu ulkomailta. Nyt kuitenkin alkuvaiheessa oireeton kuppa on päässyt leviämään kotimaassa ihan omin voimin. Suojaamaton seksi erityisesti tuntemattomien kanssa voi tuoda yllätyksen, kuppaa, klamydiaa, tippuria ja mitä niitä onkaan.

Ei kommentteja: