perjantai 29. huhtikuuta 2016

Hedelmien tuottama etyleeni

Hedelmät tuottavat etyleeniä, kun ne kypsyvät. Erityisesti omenat, päärynät, persikat ja tomaatit tuottavat paljon etyleeniä. Etyleeni on ikäänkuin sama ilmiö kuin mitä tapahtuu pihlajanmarjoille, kun ne syksyllä kypsyvät. Niihin voi tulla myös alkoholia, jota linnut sitten syövät. Mutta nyt poikkesin teemasta.

Jos säilyttää kukkia hedelmien läheisyydessä, ne saattavat kellastua ja nahistua etyleenin vaikutuksesta. Tämä kannattaa huomioida, jos olet viherpeukalo, äitienpäivään tai ylioppilasjuhlaan ruukkuruusun ostava isä tai ihan tavallinen taatelintallaaja niinkuin minä. Laita siis em. hedelmät jonnekin muualle  ruusun (tai mikä tahansa muu kukan) läheisyydestä. Tai päinvastoin.mLaita kukka ikkunalaudalle ja olohuoneen pöydälle ja hedelmät jonnekin muualle. Näin se menee ja olemme taas entistä viisaampia.

Ei kommentteja: