torstai 14. huhtikuuta 2016

Torilla

Olemme näinä leppoisana eläkepäivinä käyneet koluamassa erilaisia kirppiksiä. Se on jonkinlainen yhteinen harrastus. Reissuillamme olemme etsineet toreja, markkinoita ja vintage-liikkeitä. Täällä Marseillessa ei tarvinnut etsiä toria kaukaa. Kotikatu rue du Prado on kolmikaistainen bulevardi. Keskellä on leveä kaksisuuntainen, nelikaistainen päätie. Sitten molemmilla puolin leveä kävelytie lehtevine puineen. Sitten on vielä kapea katu talojen ja kauppojen edessä ja vielä kapea jalkakäytävä. Leveyttä on ehkä 40-50 metriä.

Maanantaista torstaihin kadun alkupäästä noin puoli kilometriä eteenpäin on tori kävelykadulla. Tarjolla on halpistuotteita joka lähtöön. Erilaista vaatetavaraa on eniten, sitten kelloja, koruja, puhelimien kuoria, kasviksia, kalaa, kukkia, mausteita, kenkiä, kasseja, aurinkolaseja, hattuja. Myyntipaikkoja on ehkä pari sataa. Siis aika messevä tori vaikkei se onkin kadun varrella kadun molemmin puolin.

Meikäläinen on intoa piukassa ostamassa kaikkea hyödyllistä. Niin kävi nytkin. Kaksi lyhythihaista paitaa 3 € kappale, kaksi huivia 2 € kappale, silmälasien päälle laitettava aurinkolasiclippi 5 €, vyö 5 €, Marseille-saippua 2 €, korvikset 5 €, narussa riippuvat kirjavat käsityöeläimet 2 kappaletta 10 €. Paljon muutakin olisi ollut tarjolla sopivaan hintaan. Mutta pysyin lujana. Matkalaukut ovat jo aivan painorajojen äärirajoilla.

Tulee aika hassu tunne, kun vetää päälleen ruskean lyhythihaisen paidan ja kirjavan huivin. Yhteishinta on 5 €.  Ison kaupungin kalliilla ostoskaduilla huivin saa parilla kympillä ja paidan viidelläkympillä. Tyyliä on aivan yhtä paljon. Ainakin minun mielestä. Tyylillä sanotaan olevan hintansa. Ei pidä paikkaansa ainakaan täällä. Ehkä jossain muualla. Mene ja tiedä. Tai sitten en ymmärrä tyylistä mitään. Vai oliko se hinnasta ?

Ei kommentteja: