lauantai 16. huhtikuuta 2016

Leijojen lennätys

Olemme ihmetelleet ja yrittäneet arvuutella miksi täällä Marseillessa ja Montpellierissä miehet lennättävät leijoja. Meikäläiselle leijojen lennätys on lasten puuhaa. Lopulta keksimme vastuksen tähän ilmiöön.

Nythän on niin, että monet avioliitossa olevat ihmiset ovat vailla erotiikkaa joko hetkittäin tai pidemmän aikaa. Pää on kipeä tai selkää särkee. Syitä on monia ja selityksiä vielä enemmän. Naiset ovat  käytännöllisiä ihmisiä Suomessa ja Ranskassa. He aloittavat suursiivouksen, imuroinnin tai keittiön kaakeleiden jynssäyksen. Suomessa miehet menevät autotalliin rassaamaan virranjakajan männän jalkopää hihnaa. Tai ellei satu omistamaan autotallia tai autoa, mennään lähipubiin seuraamaan Mestareiden liigan ottelua toisten samaa epäoikeudenmukaista kohtelua kokeneiden kanssa. Kymmenen bissen ja voitetun ottelun jälkeen elämä on auvoisempaa. Täällä Ranskassa miehet ovat tyylikkäämpiä. He hakevat eteisestä leijan ja tulevat tuuliselle rannalle. Siellä suotuisten tuulten puhaltaessa leija pyörii edes takaisin sinne tänne. Parhaimmillaan leija pörisee räpättimen lailla. Siinä suurimmat himot katoavat ja olo tulee onnelliseksi. Vapaana kieppuva leija symboloi hyvin avioliiton tuulissa kieppuvaa aviomiestä

Mitä tästä opimme ? Suomalaisten miesten on aika tulla eurooppalaisiksi ja oppia sivistyneitä tapoja ilmaista tunteitaan. Kannattaa mennä Prismaan tai Citymarkettiin ja ostaa isoin saatavilla oleva leija. Aluksi naapurit saattavat pitää tätä epämiehekästä touhuna, mutta pian he ymmärtävät yskän ja hankkivat isomman leijan. Tässä meillä suomalaisilla rosoisilla miehillä on vielä paljon opittavaa ranskalaisilta kohtalotovereita.

Ei kommentteja: