perjantai 29. huhtikuuta 2016

Orpo Kokoomuksen puheenjohtajaehdokkaiksi ?

Sisäministeri Petteri Orpo sanoo harkitsevansa sittenkin Kokoomuksen puheenjohtajuutta. Tilanne Kokoomuksessa on muuttunut jännittyneemmäksi Orpon mielestä.

Kun Orpo tulee näin esiin, hän lienee tehnyt jo ratkaisun mukaanlähtemisestä. Nyt katsotaan lisääntyvätkö sisäiset kannattajat ja selkääntapauttajat lopullisen päätöksen helpottamiseksi. Näyttää siltä, että Kokoomuksen sisällä on sittenkin vahva oppositiomieliala puheenjohtaja Stubbia vastaan. Tämä ei ole mitenkään ihme, sillä kannatusluvut ovat pysyneet tasaisesti 17 prosentin tasolla. Ilmiselvästi Orpolla on myönteinen ministeriprofiili Stubbiin verrattuna. Poliittisesti arvoliberaali Stubb miellyttänee puolueen konservatiivejä ainakin hänen mielipiteidensä takia. Orpo on seesteisempi ja sovittelevampi. Sitä kansanpuolueeksi itseään tituleeraava Kokoomus nyt tarvitsisi. Rikkaiden hyysäämisestä ei äänisaalis kasva. Lepomäelle ei tässä näytelmässä jää muuta kun statistin rooli. Mutta hän kenties haluaakin lisätä tunnettavuutta ja saada pienen palkkion.

Mikäli Stubb saa kenkää, on ex-puheenjohtaja todennäköisesti menettämässä myös valtiovarainministerin postin. Nouseeko hävinnyt Lepomäki ministeriksi ? Kuka tietää. Kenties OrPon ja Lepomäen kannattajat ajavat Stubin jäähylle ja Lepomäen sisäministeriksi. Näin puolueen uudenlainen profiili olisi valmiina seuraaviin vaaleihin. Toisaalta Stubb on ahkera puhuja ja soittelija. Se tuli selväksi edellisissä puheenjohtajavaaleissa. Samaan tuskin Orpo tai Lepomäki pystyy tai haluaa. Tilanne voi äityä jännitysnäytelmäksi, jossa kaivetaan juoksuhautojen ja raskaat juorut sekä parjauskampanjat otetaan käyttöön. Ellei ole jo otettu.

Ei kommentteja: