torstai 21. huhtikuuta 2016

Ilon päivä

Englannin kuningatar Elisabeth täyttää tänään 90 vuotta. Vielä kymmenen vuotta ja sat tulee täyteen. Samalla Charlesin kuningasten tulee entistä lyhyemmäksi ja Harry hyppää ruoriin. Englannin kuninkaan tärkein homma on hymyily ja käden heiluttaminen kansalle.

Ruotsin uusin prinssi on saanut nimen. Se on Alexander. Onneksi olkoon. Tunnettuja Aleksantereita on Venäjän tsaari Aleksanteri toinen. Hän antoi Suomelle autonomian. Sitten on eräs Aleksander Barkov. Hän tekee maaleja Kurrin, Tikkasen ja Selänteen viitoittamalla tiellä NHL pelikentillä. Tietysti on myös Alexander Stubb. Hän pohjustaa suomalaisille kansanpuolueille vaalivoiton seuraavissa eduskuntavaaleissa.

Posti alkaa leikkaamaan ruohoa. Entisaikaan postinjakaja toi postiluukkuun sanomalehden,  joulukortit ja laskuja. Nyt Postin työntekijä leikkaa talon pihanurmea. Postin kalusto eli polkupyörät ja pakettiautot vaihdetaan ruohonleikkuukoneisiin. Nurmikon leikkaaminen tuo iloa ihmisille ja duunia tyhjänpantiksi jääneille postilaisille. Talvella pihanurmikolla on aika vähän ruohoa, mutta Posti aikoo pitää silti nurmikot siistinä. Ne asukkaat, joilla ei ole pihaa tai nurmea, voivat käydä Tampereella Postimuseossa muistelemassa menneitä tai naapuritontilla katsomassa nurmenleikkausta.

Eurooppalainen nopeusvalvonnan päivä on sujunut hienosti Suomessa.  Ylinopeutta ajaneita kuskeja on ollut kolmanneksen vähemmän kuin viime vuonna. Tämä tulonsiirto kansalaisilta valtioille ei ole sujunut viime vuoden malliin, mutta nyt kansalaisilla on mahdollisuus suunnata säästyneet sakkorahat kulutukseen. Se piristää yritystoimintaa ja ainakin suuryritykset voivat siirtää lisää rahaa Panaman tileille.





Ei kommentteja: