keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Hallitus uudistaa

Hallituksen tämän vuoden suurin aikaansaannos on kolmen uuden ministerin nimeäminen. Nykyisten 14 ministerin lisäksi tulee kolme, joten kasvua on peräti 20 prosenttia. Tällä tavoin hallitus parantaa ainakin työllistämistä. Hieno esimerkki esimerkkinä olemisesta. Jos kaikki yritykset, kunnat ja kolmas sektori palkkaisivat työntekijöitä samassa suhteessa, työllisyysluvut olisivat tapissa. Yleisradiossa on vajaa neljä tuhatta työntekjää. 20 prosenttia lisää tekisi 800 uutta työpaikkaa. S-ryhmällä on 38.000 työntekijää. Parikymmentä prosenttia lisää henkilökuntaa tekisi reilut 7.000 uutta työpaikkaa.  Näin hoituu työllisyys, kestävyysvaje, soten it-hankinnat ja puolustusvoimien uudet hävittäjät.

Äkkia ajateltuna ja erityisesti veronmaksajien mielestä hallituksen ministerimäärän lisäys tuntuu pelkältä menojen lisäykseltä. Väärin ! Tämä on varmasti hallitukselta tarkoin harkittu toimenpide. Lakiesitykset ovat aiemmin tehty kiireellä ja pienellä porukalla. Nyt tehtäviä voidaan jakaa ja jälki paranee. Kyse on laadun parantamisesta määrää lisäämällä. Tästä laadukkaasta lainvalmistelusta saa nauttia koko kansa ja erityisest jälkipolvet. Hyöty tulee esiin vuosikymmenien jälkeen kuten hallitusohjelmassa on todettu muistakin tavoitteista.

Kolmas hyöty on uusien ministerien ominaisuudet ja erityisesti ammattitaito. Kaikkihan tiedämme, että puoluejohtajat eivät ole kovin kaksista porukkaa. Yleensä he ovat muita ovelampia ja kovaäänisimpiä ihmisiä, mutta eivät mitään ruudinkeksijöitä. Samoin puoluejohtajat joutuvat valitsemaan ministereiksi kaikkein lojaaleimmat kannattajat. Näin varmistetaan, että hallitusohjelma toteutuu äänestyksissä. Yleensä lojaaleimmat ihmiset ovat kaikkein tyhmimpia, sillä he eivät osaa ajatella omilla aivoillaan. Usein heitä kutsutaan napinpainajiksi tai kumileimasimiksi. Nyt on luvassa ainakin yksi ministeri, jolla on lakiasioiden tuntemusta. Yksi on tiettävästi käynyt metsässä ja yks urheilukisoissa ja teatterissa. He sopivat hyvin kantamaan maatalousministerin ja kulttuuriministerin vaativia salkkuja.

Kaikenkaikkiaan voidaan olla tyytyväisiä hallituksen puolivälin riiheen. Tai jos joku ei ole, hän voi kuunnella kolmikon Sipilä, Orpo ja Soini vakuuttavaa vakuuttelua. Kyllä siitä hymy ainakin tulee huuleeen. Ihminen jalostuu ikäänkuin paremmaksi henkilöksi, kun kuuntelee mitä meidän tavallisten kansalaisten eteen on taas tehty.

Ei kommentteja: