torstai 6. huhtikuuta 2017

Iloisia uutisia jalkapallon maailmasta

Siis nyt on oikeasti kyse iloisista uutisista. Ei mitään suurensuurta, mutta pieniä mukavia uutisia kumminkin.

Suomi on on parantanut sijoitustaan Fifa-rankingissa. Nyt se on 97. Parannusta on tullut vaikka huuhkajat hävisivä 2-0 Turkille. Lieneekö sitten seurausta Turkin sijoituksesta, joka on 22. Suomi pelasi harjoitusmatsin Itävaltaa vastaan. Siitä tuli 1-1 tasuri. Itävalta on sijalla 36. Pohjoismaista kärkisijaa pitää Islanti sijalla 21, Ruotsi 34,  sitten Tanska 51,  Färsaaret 77 ja Norja 86. Viron sijoitus on 101. Meikäläisten edellä on sellaisia jalkapallokentillä hieman tuntemattomampia maita kuten Kypros, Guinea Bissau, Namibia, Syyria, Libyä, Curacao tai Haiti. Iloista tässä on kuitenkin sijoituksen suunta. Se on ylöspäin.

UEFA eli Euroopan jalkapalloliitto antoi kokouksessaan Suomessa  kaikille jäsenmailleen miljoona euroa kullekin. Rahat on tarkoitus käyttää jalkapallon kehittämishankkeisiin. Palloliitolle tämä on varmasti ilouutinen. Sen pääsi kertomaan Palloliiton puheenjohtaja Alaja, joka on viime kuukausina kamppaillut syövän kanssa. Nyt Alaja on palannut takaisin puheenjohtajan hommiin.

Veikkusliiga alkoi eilen keskiviikkona. Lämpimästä ja varhaisesta keväästä huolimatta kentät ovat pehmeitä ja olosuhteet perinteisen huonot. Vähemmälle huomiolle jää se, että useissa keski-Euroopan maissa pelataan jalkalloa pitkin talvea. Pehmeät kentät ovat siellä kovaa arkea. Ilouutinen on Tampereen Ilves. Joukkue on vahvistunut lisää viime kaudesta ja nyt odotetaan jo mitalia. Ensimmäinen koitos on ensi lauantaina Ratinassa. Vastaan asettuu Lahti, joka pelasi ensimmäisesessä ottelussa tasapelin SJK:n kanssa. Uudet kasvot Tuco, Rahimi, Penninkangas, Tanska ja Tamminen saavat esitellä faneille taitojaan.  Samaa tekevät varmaan myös vanhat tutut Hilander, Hynynen, Tendeng, Aspegren, Ayarna ja Ala-Myllymäki. Siinähän taisi tulla Ilveksen avauskokoonpano lauantaina. Pitänee mennä katsomaan.

Ei kommentteja: