torstai 13. huhtikuuta 2017

Päivän "viksuimmat" uutiset

Citymarketin johtaja pelkää, että mämmi loppuu ennen pääsiäistä. Pohjoisessa mämmiä riittää, mutta etelässä mämmi saattaa hänen mukaan loppua.
- ettei vaan ole ketunhäntä kainalossa ja asia päinvastoin. Mämmiä näyttää kenties jäävän hyllyille ja nyt pitää tehdä jotain. Sitähän ei osteta enää pääsiäisen jälkeen.

Maailman, Suomen ja Tampereen paras jääkiekkoilija Patrik Laine nähtiin tyttöystävän kanssa Hakametsän hallissa katsomassa Tapparan ja HIFK:n peliä.
- media on tehnyt Laineesta niin suuren jumalan, että hänen istuminen Hakametsän katsomossa on jo tapahtuma. Onko Laine muuttunut jo pyhimykseksi ja eläväksi legendaksi Selänteen ja Räikkösen tapaan ? Pitääkoö kumartaa ja ottaa lakki pois tavattaessa ?

Kiinan presidentin vierailun yhteydessä sovittiin pandojen tuomisesta Suomeen. Pandat maksavat Ähtärin eläinpuistolle miljoona euroa vuodessa. Korvaus pandoista maksaa 900.000 ja ruokaan menee 100.000. Ähtärin eläinpuisto kamppailee ennestään rahavaikeuksien kanssa.
- Pandadiplomatian menestys saattaa kaataa koko Ähtärin talouden.

Niina Mikkonen kertoo olevansa taloudellisesti tiukoilla ja veloissa omakotitalon myynnistä huolimatta. Timo T.A. Mikkosen firman ongelmat olivat liian suuria, ettei talorahoilla pystytty kattamaan velkoja. Hän on itse kahvilassa töissä ja murrosikäiset pojat hommaavat taskurahoja jakamalla mainoksia.
- mikähän tässä on se uutinen ? Ja kuinkahan kauan tämä rouva pystyy ratsastamaan Timo T.A.n nimellä. Loppua ei näy, mitättömiä uutisia riittää säännöllisin välein. Mitähän seuraavaksi ? Joko kohta pannaan lapset tuottamaan mediauutisia ?

Helsingin Kokoomuksen kunnallisvaaliehdokkaiden ääntenlasku on ollut mutkikasta Ehdokas Niiranen jäi valtsematta vaikka vaali-iltanan tuli 683 ääntä. Tarkastuslaskennassa ääniä oli sata vähemmän. Niiranen jäi rannalle. Varsinaisten valittujen viimeisenä hyväksyttiin ehdokas Niskanen, jonka äänimäärä oli vaali-iltana 620. Se nousi tarkistuslaskennas 634 ääneen ja Niskanen valittiin valtuustoon.
-onko tämä laskenta näin vaikeaa ? Tapahtuuko samaa heittelyä joka kunnassa ja kaupungissa ? Entä, jos tarkistuslaskenta menee yhtä epätarkasti ?

Voiko pinkkiä hammaslääkäriä pelätä ? Hammaslääkäri Hannele Jankan vastaanottotilat ovat vaalean punaiset. Pelko tulee Jankan mielestä osittain vanhempien asenteen mukana.
- itse pelkään hammaslääkärissä kipua. Se on peräisin huonoista kokemuksista, laitteista, lääkäreistä ja kovista kivuista. Nykyinen hammaslääkärissä käynti ei juuri pelota, koska hän osaa huomioidan
kivun ehkäisyä ja laitteet ovat uudenaikaiset. Värillä ei ole tässä hommassa väliä.

Julkkiskokki Sikke Sumarin mielestä hyvä hampurilainen on parempi kuin fine dining. Hän syö aina lounasta ravintolassa, usein Maxillessa tai Cafe Succesissa. Sumari on mennyt opiskelemaa ravintolakoulu Perhoon, koska on oikeasti paitsi tv-kokki myös kotikokki.
- onkohan tässä samaa floppia kuin Mikkosella. Toisaalta aika pitkä ura ilman mitään kokkikoulutusta.


Ei kommentteja: