perjantai 14. huhtikuuta 2017

Lähikauppa

Aiemmin keväällä oli uhkapilviä taivaalla. Lähikauppamme Siwa tai viime viikot K-market oli lopettamisuhan alla. Tradeka myi Siwat ja Valintatalot Keskolle. Kauppaan kuului, että 60 myymälää piti myydä kilpailijoille. Keako ilmoitti lopettavansa osan myymälöistä. Pitkään on ollut epätietoisuutta Peltsun Siwan kohtalosta. Muttei enää. Viime tiistaina avattiin uusi Metro. Se on yksityisten kauppiaiden yhteinen tunnus. Taustalla on myös Metro tukku, joka on taas Aarnio Wihuri konsernin tukkukauppa. Hyvä, että Peltsulle tuli Metro. Toivoin S-markettia, mutta Metrokin käy. Sinne on hyvä viedä tyhjiä pulloja, ostaa puuttuvia venhäjauhoja ja laittaa pitkävetoa peliin. Toivottavasti Metron seinässä oleva Otto-automaatti saa myös jatkoajan.

Viikko on kulunut ja Metro näyttää aika lailla edeltäjiensä näköiseltä. Samat kassat ovat hommissa ja samat tuotteet ovat hyllyillä. Eldoradot on tosin myyty/viety hyllyiltä pois. Odottelen, että Metro näyttää uuden ilmeensä. Hienointa olisi, jos Metron omistaja hääräilisi jonkun tiskin takana (kaupassa ei ole tiskejä, vain hyllyjä). Punakka, iloinen, pyylevä kauppias jututtaisi asiakkaita ja kyselisi kuulumisia. Samalla pakettiin lyötäisiin savusilakoita, lauantaimakkaran siivuja ja punaisia tomaatteja. Tai jos omistaja hääräilisi edes nykyisten hyllyjen väleissä paketteja purkaen. Joku uusi kasvo. Kaipaisin myös mainosta, jossa kerrottaisiin Metron avaamisesta, pullakahveesta ja uusien tuotteiden loppumattomasta kirjosta. Me paikalliset asiakkaat olemme tottuneet saamaan kerran, pari viikossa tarjouspostia lähikaupasta. Sitä tuttua värillistä A4, jossa kerrotaan, että kaksi maustettua jogurttia maksaa euron, paketti boilerin vileetä kolme euroa ja tulppaanikimppu kuusi euroa. Se on jonkinlainen kotiseutuviesti jossa todetaan, että Peltsulla on kaikki hyvin.

Mitään ei ole kuulunut. Eletään hiljaiselon aikaa. Uusi toimija on vaisuna. Tuntuu kuin se odottaisi itsekin jotain tapahtuvaksi. Paikalliset katselevat vaivihkaa kaupan tuttuja hyllyjä ja toteavat harmikseen, että hinnat ovat vähintäänkin samat taikka vielä kalliimmat. Valikoimat ovat ainakin yhtä tylsät. Tarttis tehrä jotain. Me asiakkaat odotamme uutta ja ehoa, ryminää ja räiskettä, tärinää ja värinää.  Tekisi mieli huutaa kaupan ovesta sisään isoon ääneen: Hei, onko täällä ketään !

Toisaalta. Mitäs tässä valittelen. Meillä on nyt Metro. Eihän lapsen tarvitse aina saada koko kuuta taivaalta.

Ei kommentteja: