perjantai 12. tammikuuta 2018

Maalailin ihmisiä

Teemalla ihmisiä ryhmäkuvassa, olen maalaillut pieniä ja isoja tauluja. Isot maalasin vuosi sitten. Pieniä on syntynyt sen jälkeen viimeisen vuoden aikana. Kuvissa olevat ihmiset ovat totisia. Haluan kuvata meitä ihmisiä yhdessä muiden samanlaisten kanssa. Olemme usein paljon aikaa muiden  parissa. Töissä, bussissa, kadulla, kaupassa, viihteellä jne. Emme kuitenkaan juurikaan ole kontaktissa muihin ihmisiin. Ilmeet ovat totisia ja vakavia. Olemme ryhmässä, mutta riippumattomia toisista.  Olemme ryhmäkuvassa, mutta mikään ei yhdistä meitä.Tämän ilmiön halisin kuvata näihin teoksiin..

Malasin isot työt vanhojen teosten päälle. Pieniä olen maalannut paperille. Ostin kirppikseltä halpoja kehyksiä ja laitoin kuvat niihin. Isoja töitä on kahdeksan ja pieniä yhteensä 63. Kuvia voi katsella helmikuussa Hervannan kirjastossa ja maaliskuussa Karkkilan kirjastossa. Js kiinnostaa tai on mahdollista vierailla mainituissa paikoissa.

Kaiken kaikkiaan homma on takanapäin. Iso rypistys on tehty. Koskaan en ole tiennyt milloin tämä loppuu. Toivottavasti nyt.  Olo on helpottunut ja toisaalta tyhjä. Jotain on tullut tehtyä ja samalla se on irtautunut minusta. Nyt voin keskittyä johonkin muuhun. Vaikka muuttoon.

Ei kommentteja: