maanantai 22. tammikuuta 2018

Mukavia ja vähemmän mukavia uutisia

Maailman 42 rikkainta ihmistä omistaa yhtä paljon kuin 3,7 miljardia köyhintä ihmistä maailman kaikesta omaisuudesta. Viimeisen vuoden aikana yksi prosentti kaikkein rikkaimmista ihmisistä sai 82 % kaikesta omaisuuden kasvusta. Rikkaat rikastuvat kovaa vauhtia.

Iskelmätähti ja ex-tangokuningas Jari Sillanpää tuomittiin 24.000 € sakkoihin rattijuopumuksesta, huumausaineiden käytöstä ja kahdesta liikennerikkomuksesta. Ajokieltoakin määrättiin, mutta se aika on jo ehtinyt kulua. Sillanpää voi taas jatkaa ajeluaan.

Kohuasianajaja Hekki Lampela erotettiin asianajajaliiton jäsenyydestä. Syynä mm. naisystävän pahoinpitelystä annettu tuomio. Lampela itse pitää tuomiota kohtuuttomanan ja aikoo valittaa päätöksestä. Vain asianajajaliiton jäsenet voivat toimia oikeudessa asianajajina.

Filippiinien presidentti Roberto Duterte on pyytänyt armeijaa ampumaan hänet mikäli hänestä tulee diktaattori eikä hän ymmärrä lähteä presidentin tehtävistä määräaikaan mennessä. Suomessahan on tulossa presidentinvaalit ensi sunnuntaina, mutta yksikään ehdokas ei ole keksinyt yhtä  veret seisauttavaa vaalislogania.

Maamme mies- ja naiskiekkoilijat Etelä-Korean talviolympialaisiin on valittu. 25 mieskiekkoiöijasta KHL:ssä pelaa 16 jääkiekkoilijaa, kotimaan Liigassa 5 kiekkoilijaa, Sveitsissä 2 ja Ruotsissa yksi kiekkoilija. NHL ei päästänyt omia pelaajiaan olympialaisiin. Naisten joukkueessa pelaa 12 kotimaassa pelaavaa kiekkoilijaa, 7 Ruotsissa pelaavaa kiekkoilijaa, kaksi Kanadassa ja kaksi Kiinassa kiekkoilevaa naista. Jos aikoo pyrkiä seuraaviin kisoihin neljän vuoden kuluttua, kannattaa miettiä missä maassa ja sarjassa pelaa.

Jääkiekkoilija Niclas Lucenius tuomittiin viiden ottelun pelikieltoon. TuTossa pelaava Lucenius oli polttanut päreensä ja heittänyt tuomarin niskalenkistä jäähän. Tämä tapahtui viikonloppuna Sapko - Tuto ottelussa Savonlinnassa.

Ei kommentteja: