maanantai 29. tammikuuta 2018

Vaalien voittajat ?

Suomessa on siitä hyvä vaalijärjestelmä, että kaikki ehdokkaat ovat voittajia. Ei, ehei, bonuksia ei suoranaisesti jaeta. Suurin voittaja on toki istuva presidentti Niinistö. Hän sai peräti 62,7 %  äänistå. Siis aika messevä äänisaalis, josta jopa Putin, Erdogan ja Trump voivat olla kateellisia. Yksinvalta toimii, samoin kuin Venäjällä.

Mutta kaikki muutkin ehdokkaat ovat voittajia. Haaviston oli voittaja, sillä vihreät äänestäjät Helsingissä muistivat hänet. Huhtasaari oli voittaja, koska  perussuomalaiset ovat normaali puolue ?  Väyrynen ei päässyt toiselle kierrokselle, mutta silti hän oli voittaja, koska ei saanut puoluetukea eikä isokenkäisten rahoja. Vanhanen oli voittaja, koska joillakin kojuilla saattoi keskustella tavallisten ihmisten kanssa. Haatainen oli voittaja, sillä hänen puolueensa on kansainvälinen puolue. Kyllönen oli  voittaja, koska Suomi ei liity Natoon kuuden seuraavan vuoden aikana ? Torvalds poistui paikalta kenties epävoittajana.

Populisti-ideologian kruunaamaton kuningas Karl Popper olisi ylpeä Suomen presidentin vaaleista. Kaikki ovat onnellisia ja voittajia. Populismi on voimissaan. Itse ajattelen toisin. Jos vaaleissa saa alle viisitoista prosenttia äänistä on hävinnyt. Kuten Haavisto. Sen sijaan, jos vaaleissa saa alle kymmenen prosenttia äänistä, kannattaa katsoa peiliin ja huomata olevansa väärällä alalla.. Tällaisia olivat Huhtasaari ja Väyrynen. Jos vaaleissa saa alle viisi prosenttia äänistä, kannattaa  liittyä  pelastusarmeijan, uffin tai fidan toimintaan, jos haluaa tehdä yhteiskunnallista työtä.  Tähän porukkaan kuuluvat Vanhanen, Haatainen, Kyllönen ja Torvalds. Mitä kieltää todiasioita.

Jotenkin  tulee mieleen, että politiikkaa puhuvat ehdokkaat eivät osaa sanoa, että vaalit menivät penkin alle ja koko kampanja epäonnistui. Vai onko se niin, ettei tässä pelissä epäonnistuta, koska ollaan onnistuttu olemaan ehdokkaina ja esillä mediassa ?  Joka tapauksessa kansan mielipiteen mukaisesti täysiä turhakkeita.

Omasta mielestäni seitsemän ehdokasta epäonnistuivat  ja yksi voitti. Voisiko sen joku sanoa tämän ääneen ?

Oma lukunsa ovat vaaliasiantuntijat. He siunailevat tätä järjestelmää. Kukaan ei uskalla sanoa tosiasioita. Se  spekulointi pitää heidät leivässä. Samoja turhakkeita hekin.


1 kommentti:

Jorma kirjoitti...

Tarkoitin, että Karl Popper oli positivismin suuri ideologi. Näin positiivisia ehdokkaita vaalien jälkeen löytyy harvoista maista. Olemme positivismin edellä kävijöitä.