sunnuntai 7. tammikuuta 2018

Yhtä asiaa ihmettelen ?

Hiihtoliiton päävalmentaja vaihtuu. Heti olympialaisten jälkeen valitaan uusi valmentaja kuudesta hakijasta. Urheiluruudussa ja useissa lehdissä on haastateltu yhtä ehdokasta. Krista Pärmäkosken valmentajaa Matti Haavistoa. Urheiluruudussa haastateltiin oikein perusteellisesti useiden minuuttien ajan. Mitähän muut paikkaa hakeneet ajattelevat mahdollisuuksistaan ? Hiihtovalmentaja Toni Roponen ei edes hakenut. Liekö tiennyt jo ennakolta kuka valitaan ?

Sydneyssä on ollut viime päivinä lämmintä 47 astetta. Samaan aikaan Kanadassa on ollut pakkasta 50 astetta. Meillä lämpötila on vaihdellut viiden plussan ja miinuksen välillä.  Onko tämä sitä ilmaston lämpenemistä, vai kylmenemistä ?

Aktiivimalli ? Työttömän pitää kolmen kuukauden aikana (65 päivää) olla töissä 18 tuntia tai ansaita yrittäjänä 241 € tai sitten osallistua TE-keskuksen työllistämistä edistäviin toimiin. Silloin saa työttömyyskorvausta täysmääräisenä. Jos ei ole töitä eikä uskalla olla yrittäjä, pitää osallistua työkkärin osoittamiin toimiin viitenä päivänä. Työttömiä on 270.000 ihmistä. Kuvitellaan, että heistä 200.000 menee kolmen ensimmäisen kuukauden aikana työkkärin juttuihin ja sitten seuraavan kolmen kuukauden kuluttua taas uudelleen ja niin edespäin. Mitä tehtäviä työkkärillä on tarjota tällaiselle parinsadan tuhannen ihmisen porukalle ? Jos hommia löytyy, miksei niitä ole tarjottu aikaisemmin ?

Stora Enson laiva kadotti kuitupuulastin kilometri Kemin sataman ulkopuolella. Lastissa on 1500 kuutiota puuta. Se on 40 rekallista kuitupuuta. Jos ajatellaan tilavuutena tätä pakettia, se on kymmenen metriä toiselta sivulta ja toiset kymmenen metriä toiselta sivulta. Ja korkeutta olisi 15 metriä. Lastia ei ole löydetty. Löytäjä saa pitää 50.000 € arvoisen lastin, jos pystyy nostamaan sen merestä. Onkohan se pinnalla ? Isot valtamerialuksetkin pysyvät pinnalla vaikka painavat varmasti satoja kertoja enemmän kuin kuitupuu ? Vai onko se painunut pohjaan ? Ketä tämä voisi kiinnostaa ? Ehkei ketään !

Jääkiekkoilija Mikko Rantanen nousi NHL:n pistepörssissä sijalle 15. Se on melkoinen saavutus 21-vuotiaalta hyökkääjältä. Miksi hänestä ei puhuta mitään ? Sen sijaan puhutaan Selänteestä, Timosesta, Laineesta, Raskista ja Tolvasesta.  Eikö nuorella pelaajalla ole markkina-arvoa tai mediauskottavuutta ? Seurataanko Suomessa vain samojen tiedotusvälineiden juttuja ?

Ei kommentteja: