lauantai 13. tammikuuta 2018

Uusi Ilves - kupla ?

Uusi Ilves lanseerattiin keväällä. Hyvin edennyt joukkue taisteli tasapäisesti mestaririseura Tapparaa vastaan. Uusi kausi aloitettiin toiveikkain odotuksin. Uudet omistajat, uusi toimari, realistiset tavoitteet, nuoret pelaajat, parantunut kausikorttien ennakkomyynti. Sitten alkoi itse liiga. Joukkueen peli on ailahdellut pelistä toiseen. Välillä vauhtia riittää ja vaarallisia tilanteita. Sitten taas omissa soi ja kaikki menee plörinäksi. Selviä voittoja tulee harvoin. Selviä tappioita useammin. Tasaisia maalin voittoja ja tappioita riittää niitäkin. Puolustus on vuotanut. Hyökkäys on sählännyt. Nuoret pelaajat eivät pysty/jaksa pelata korkealla tasolla koko peliä.  Ulkomaiset pelaajahankinnat ovat olleet mitä sattuu. Arpapeliä. Joskus huonoja tai hyvin huonoja. Muutama keskinkertaisuuskin on löytynyt. Vahvistuksia harvemmin. Rahaa on haaskautunut huonoihin valintoihin.

Nyt on tullut kauden ratkaisujen aika. Viime vuonna joukkue venyi lähes uskomattomaan auoritukseen, Siis se vanha Ilves. Nyt pieniä valopilkkuja on näkynyt, muttei niillä mennä edes säälipleijareihin. Lauantainen 0-3 tappio Jukureille kotihallissa oli pohjanoteeraus. Pelicans pelissä väsynyt joukkue ei löytänyt enää kultaista jyvää. Ei tarvitse olla suuri ennustaja, kun toteaa pelien olevan tässä. Pudotuspeleihin tarvitaan paljon pisteitä ja moni muukin joukkue haluaa kiilata sinne. Peräpäässäkin on muita kovia joukkueita. Tuloksena näyttää olevan peräpään luuserien viisikko.
Taas ! ! !

Valmennusta on kehuttu jo pitkään. Saavutukset eivät kuitenkaan vakuuta. Kivi on hyvä puhuja, tv-kommentaattori ja kenties hyvä nuorten pelaajien sisäänajaja. Joukkueessa voi olla kivaa, mutta lopulta tulokset ratkaisevat. Nyt on kysymys tosi touhusta. Joukkueen pelin pitää kehittyä eikä vaihdella erien ja otteluiden sisällä ja välillä. Opettelua ei voi jatkaa loputtomiin.  Yleisö ei jaksa odottaa kuukaudesta toiseen. Uusi ilme pitäisi näkyä jo kaukalossa. Pettynyt yleisö ei vaella Hakametsään pettymään uudelleen. Rahavarat hupenevat laskevien lippu- ja sponsoritulojen myötä. Kohta ollaan taas kriisissä. Nyt apua ei tule rikkaalta amerikan sedältä. Mielikuvamarkkinointi on ajamassa kiville. Ensi kaudeksi ehdittiin jo luvata lisäpanostuksia joukkueeseen. Mutta millä rahalla se hankitaan ? Ei ainakaan uuden Ilveksen
imagolla. Se kun näyttää olevan vanhaa Ilvestä heikompi.

Ei kommentteja: