perjantai 26. tammikuuta 2018

Viimeinen ennustus

Meillähän ovat tässä menossa historian tylsin presidentin vaalit. olen itsekin odotellut seitsemän haastajan saavan kunnon oppositioasennetta vaalitaistoon. Ei ole tullut. Siis ensimmäisellä kierroksella valitaan uusi presidentti. Vanha pressa Niinistö jatkaa hommiaan. On ilmeisen hyvin pärjännyt, sillä kansa on tyytyväistä. Se tarkoittaa laajaa yhteiskunallista konsestusta. Eli strömsö-ilmiö on vallannut maamme.

Haastajat ovat osoittautuneet vaisuiksi. Haavisto on varmasti itse tyytyväinen, ettei pääse haastamaan Niinistöä. Hän n ollut varjo entisestä. Ei tule valituksi myöskään kuuden vuoden kuluttua.  Väyrynen on vaalivoittaja, mikäli voittaa Vanhasen ja tuplavoittaja, mikäli voittaa Huhtasaarenkin. Haatainen, Kyllönen ja Torvalds voivat parhaimmillaan odottaa lisäpotkua seuraaviin vaaleihin. Mitä sitten onkaan tuloss !

Tässä lopullinen ennuste

Niinistö.         56 %
Haavisto.        13 %
Väyrynen.        9 %
Huhtasaari.      7 %
Vanhanen.       5 %
Haatainen.      4 %
Kyllönen.       4 %
Torvalds.        2 %

Näin sunnuntaina. Ja sitten siitä eteenpäin. Media yrittää repiä jotain uutisoitavaa ja kansa miettii maanantaina, että pitäisi mennä töihin. Mitään ei ole muuttunut. Näin maa makaa.

Ei kommentteja: