keskiviikko 20. kesäkuuta 2018

EROJA

Erot ovat raskaita, mutta joskus erot voivat avata tietä uudelle elämälle. Päätös erosta on aina aikaa vievä. Kuitenkin useimmiten asiat alkavat rullaamaan eropäätöksen jälkeen hurjaa vaihtia. Niin ainakin osapuolista voi tuntua. Joskus eroaminen on niin hankalaa, että osapuolet ottavat lisäaikaa. Se voi jopa avata kateissa olleen keskusteluyhteyden. Usein haikaillaan tulevasta erosta, mutta siihen se sitten jää. Viime aikoina on nähty useita yllättäviä eroja.

Englannin brexit äänestys on ollut yksi vuosikymmenen yllättävimmistä eroista. Eroneuvottelut alkoivat, jatkuvat ja kestävät, mutta vielä koittaa se päivä, jolloin briteille sanotaan bye, bye. Tuskin tavataan.

Yhdysvallat ja sen päämies Trump ovat päättäneet erota YK:n ihmisoikeusneuvostosta. Voi noita vanhoja hyviä aikoja seiskytluvulla. Yhdysvallat liittolaisineen painosti Neuvostoliittoa ihmisoikeusasioissa kuin vierasta sikaa. Nyt ihmisoikeudet USA:ssa näyttävät olevan kevyttä tavaraa, kun maahanmuuttoviranomaiset erottelevat meksikolaislapsia vanhemmistaan.

Katalonia halusi erota Espanjasta, mutta erosta ei tullut tälläkään kertaa mitään. Espanja haluaa pitää Katalonian itsellään kuten myös Baskimaan. Skotlanti on yrittänyt eroon Englannin syleilystä, mutta huonoin tuloksin. Parempi löyhä liitto, kun ei liittoa ollenkaan.

Jalkapallosuuruus Zinedine Zidane erosi Real Madridin valmentajan tehtävistä sen jälkeen kun joukkue oli voittanut taas kerran Mestareiden liigan. Vähemmälle huomiolle jäi Espanjan liigan kolmosija. Todellinen syy lienee kuitenkin useiden huippupelaajien siirtyminen pois suurseurasta. Zidane teki tulevaisuudesta omat johtopäätöksensä.

Perussuomalaisten tukisäätiö on eronnut Perussuomalaisesta puolueesta. Taustalla on pitkään jatkunut kiista Perussuomalaisen puolueen ja säätiötä hallinnoivien Sinisten välillä. Nyt sovittiin erosta. Puolue saa haltuunsa entisen puoluetoimiston ja Siniset saavat säätiön. Säätiö ei voi kuitenkaan jakaa neljään vuoteen rahoja millekään puolueelle.

Valtio päätti erottaa oikeudenkäynnin ajaksi 27 Kittilän luottamusmiestä. Syynä on oikeudenkäynti, jossa luottamusmiehiä syytetään kunnanjohtajan laittomasta irtisanomisesta. Taustalla on kiista Levin laskettelurinteen hissihankinnoista. Luottamushenkilöt eivät kuitenkaan aio erota vaan hakevat viranomaisilta toimeenpanokieltoa. Saas nähdä kumpi on vahvempi valtion mahti vai kunnallinen itsemääräämisoikeus.

Politiikan taustavaikuttaja ja Juha Sipilän erityisavustaja Timo Laaninen jättää politiikan ja ryhtyy papiksi. Politiikassa ja uskonnossa on paljon samaa. Molemmissa kerrotaan tarinoita, joita kukaan ei usko, mutta leikitään että uskotaan.

Paavo Väyrynen erosi Keskustapuolueesta omasta tahdostaan pitkin hampain. Sitä ennen hänet erotettiin Kansalaispuolueesta, mutta hän päätti ottaa Kansalaispuolueen omaan haltuunsa. Väyrynen jätti EU parlamentin ja palasi Eduskuntaan. Sinne hän perustaa kansalaispuolueen eduskuntarynmän, ellei elokuussa oikeus katso häntä erotetuksi Kansalaispuolueesta. Sen jälkeen Väyrynen ei voi enää erota mistään, paitsi tietenkin Vuokko-vaimostaan. No, sitä päivää ei tulla kyllä koskaan näkemään.

Julkkisten erot ovat keltaisen lehdistön elinehto. Siitä ovat pitäneet huolta mm. Noora Karma ja Jani Strömsholm, Leo-Pekka Tähti ja vaimo Sandra, Mira Luoti ja Happoradion Haapasalo, Sami ja Ilona Hedberg, Mari Rantasila ja Teijo Eloranta, Aku Hirvineimi ja Niina Lahtinen, Sanna Stellan ja Micke Nyström, Nicki Minaij ja Nas ja tietysti Angelie Jolie ja Brad Pitt.




Ei kommentteja: