torstai 28. kesäkuuta 2018

MM-PALLOILUA II

Lohkovaihe on päättynyt ja nyt on edessä todelliset pelit. Voittajat pääsevät puolivälieristä jatkoon ja häviäjät lähtevät kotiin. Kuudentoista joukosta puuttuu vain alisuoriutuja Saksa. Eikä ihme. Valmentaja Löw päätti tuteutua vanhoihin luottomiehiin, Muller, Gomez, Özil, Neuer. Nyt valmentajaa ja osaa joukkueesta odottavat potkut. Kultamitalisteilla on jo kultamitali. Samaa voi olla odotettavissa Espanjalla. Muut yllätykset saattavat odottaa puolivälierissä.

Nyt VAR-uudistus eli videotarkisteukset ovat olleet ensimmäistä kertaa käytössä. En kuulu tämän uudistuksen kannattajiin. Jotain jalkapallolle ominaista on kadonnut. Dramatiikkaa tulee siitä, miten tuomarit/tuomarit tulkitsevat hidastuksia. Joka tapauksessa peli keskeytyy ja pelin ulkopuoliset voimat tekevät dramatiikan. Videotarkastuksia voisi käyttää silloin kun tarkistetaan maali, ei missään muussa tilanteessa. Siinäkin tuomari voisi itsenäisesti tarkistaa ja käyttää hidastuksia. Kuitenkin päätös olisi yksin hänen.

Voittajasta on paljon ennustuksia. Hyvin pelanneita joukkueita on monia, mutta lopussa mestarien veri punnitaan. Itse ennustan edelleen Brasilian voittavan. Se on tylsä ja yllätyksetön arvaus. Mieluummin Belgian, Kroatian tai vaikka Meksikon soisi voittavan. Mutta epäilen kokonaan uuden mestarin mahdollisuuksia. Vanhat mahtimaat ovat kokeneita ja tietävät, että junan tulee puksutella vaiheesta toiseen. Lopussa kylmäverisyys, pelitaito ja kokemus punnitaan. Siksi Brasilia.

Vain yksi ottelu Ranska - Tanska on päättynyt nollatulokseen. Kaikkiaan 47 peliä on päättynyt ainakin yhden maalin tulokseen. Se on hienoa. Jatkossa tasapelejä ei tulekkaan, koska voittaja selviää aina. Viimeistään rankkareilla ratkaistaan voittaja. Jatkossa ei tule myöskään enää samanaikaisia otteluita. Telkku ei hoitanut näitä pelejä kovin hyvin, kun tilannetta seurattiin kuvan välityksellä ja myös puoliaikastudion keskusteluissa.

Ei kommentteja: