lauantai 22. syyskuuta 2018

Ei yhtään enempää näitä !

Abortinvastaiseen toimintaan syventynyt ulkoministeri Timo Soini oli päässyt taas kerran uransa huipulle. Nyt koko eduskunta pohti Soinin kelpoisuutta ulkoministerin hommiin. Hallituspuolueet äänestivät Soinin luottamuksen puolesta. Muutamat Kokoomuksen naiset eivät kuitenkaan purematta nielleet Soinin tempauksia vaan äänestivät tyhjää. Oppositio äänesti epäluottamusta, paitsi perussuomalaiset. He äänestivät myös tyhjää. Yleensä tämä ärhäköiden mielipidevaikuttajien porukka  antaa palaa. Nyt he osoittautuivat lauhkeiksi lampaiksi. Minun mittani tuli jo täyteen tätä farsssia. Eikö eduskunnalla ole muuta tekemistä ?

Kiira Korpi on julkaissut muistelmat (?), nuori tyttö kun on. Hänen paras saavutuksensa urheilu-uralla oli EM-pronssi. Kuinkahan monta sataa tai tuhatta EM-mitalistia meillä on ? Nyt hän on kuitenkin halunnut paljastaa miten miljardööri tarjoili auliisti vaurauttaan, miten rankkaa oli laihduttaa, miten ihailijat ahdistelivat, isä Rauno oli alkoholisti ja niin edespäin. Kiitos riittää. En halua kuulla enempää. Mikä tässä on oikein kiinnostavaa ? Ilmeisesti kirjojen joulumyynti ?

Mikko Leppilampi avautuu, että on uupunut kiivastahtisesta työnteosta. Myöskin Mikon ihmissuhteet ovat kärsineet työkeikoista. Ihmeellistä ! Mies, jonka naama näkyy joka toisessa viihdeohjelmassa, visailussa tai gaalassa on uupunut. Kuka on pakottanut ? Varmasti kannattaa valittaa, kun on ensi itse syystä tai toisesta työntäytynyt kaikkialle. Tähän on helppo lääke. Kannattaa pitää välivuosi. Niinkuin tuoreet ylioppilaat. Sen jälkeen voi vaikka katsella maailmaa uusin silmin. Tämä ei kuitenkaan kiinnosta pätkän vertaa. Ei ruikuttaminen eikä juontaminen.

Tomi Metsäketo on oikeudessa haastettuaan muutaman naisen oikeuteen kunnianloukkauksista. Facebookissa on puhuttu palturia ja mies on menttänyt koko julkisuuskylvyssä työmahdollisuuden. Me too -kampanjan myötä muutama nainen on nimennyt Metsäkedon kännissä pörrääväksi
ahdistelijaksi. Totta tai tarua, hoidelkaa riitanne keskenänne. Ei kiitos enempää yksityiskohtia. Pliis !

Kimi Räikkönen on saanut potkut, päässyt uuteen talliin tai miten se nyt meni. Fanit ovat huolissaan, kun 300 miljoonaa euroa ansainnut kuski joutuu ajelemaan heikommalla kaaralla. Aivan sama, ei vähemmän voisi kiinnostaa. Ainakaan niin kauan, kun kaveri elelee maassa, jossa ei tarvitse maksaa miljoonista veroja. Niitä samoja veropennosia, joilla me kustannamme lasten koulutuksen, vanhusten huollon tai kirjastojen lainaukset. Jolla paljon on, sen hän pitäköön itsellään. Minulta tällaiset
veropakolaiset eivät saa yhtääbnsympatiaa.

Venäjän dopingtoiminta on saanut kansainväliseltä dopingjärjestöltä synninpäästön. Mitään uutisia venäläisten suunnanmuutoksesta ei ole kuitenkaan kuultu. Valtiollinen doping taitaa jyllätä edelleen. Mutta ilmeisesti Wadan ja urheiluliittojen kantti ei enää kestä venäläisten irheilijoiden ja sponsoreiden poissaoloa. Pitäkään dopingsysteeminne ja -urheilijanne ! Ei kiinnosta ? Tai sen verran kiinnostaa kuulla, milloin seuraava venäläisurheilija jää taas kiinni.

Tyttöjä ei saa enää sanoa tytöiksi eikä poikia enää pojiksi. Ainakaan kouluissa. Herkät sielut saattavat loukkaantua ja saada traumoja. Minä aion sanoa kuitenkin. Viekää vaikka korkeimpaan oikeuteen. En jaksa kuunnella tällaista soopaa. Maailmasta ollaan tekemässä outoa pehmolaa ja vanuyhteiskuntaa, ettei kohta mitään voi sanoa ääneen. Samaan aikaan maailman muilla nurkilla sodassa vammautuu ihmisiä, tulvat ja sateen vievät koteja ja ihmishenkiä ja julmat diktatuurit heittävät kansaa vankiloihin. Me täällä keskustellaan pilipalijuttuja. Tuntuu oikein henkevätä. Olemme jo pahempia kuin Ruotsi. En halua kuulla enempää.

Minulle riittää tiedot kansanedustajien matkakorvauksista, saunavuokrien korvausrahoista ja sopeutumiseläkkeistä. On toki hyvä paljastaa epärehellisyys, mutta kansa on jo vuosikymmenet tiennyt omia asioitaan ajavista poliitikoista ja heidän ahneudestaan. Julkisuus kaventaa hieman ahneimpien käytöstä, mutta perusasetelma jää jäljelle. Etuoikeutettu asema. Samat edustajat vättävät tekevänsä kovaa työtä. Kuitenkin iso osa hallituksen lakiuudistuksista on peruttu tai ne ovat heikentäneet vähävaraisten asemaa. Oppositio ilkkuu työkseen saamatta muuta aikaiseksi kuin kohtuuttomat korvaukset. On tämä melkoista teatteria tämä demokratia.




Ei kommentteja: