keskiviikko 12. syyskuuta 2018

SANASTA MIESTÄ (NAISTA)

Elämä on muuttunut erikoiseksi. Mitä saa sanoa ja mitä ei. Tuntuu, että netissä saa sanoa aivan mitä päätöntä tahansa ilman, että siitä joutuu vastuuseen. Miesten ja naisten välinen kommunikaatio muuttuu varovaiseksi, ettei vaan tule häirittyä kumppania. Monissa aroissa asioissa on pidettävä kieli keskellä suuta, ettei tule ymmärretyksi väärin tai joudu median hampaisiin. Esimies joutuu asettelemaan tarkkaan sanojaa puhuessaan alaiselleen, ettei joudu selittelemään sanomisiaan luottamusmiehelle.  Monissa asioissa on paljon vääryyttä, mutta mennäänkö jo liialliseen varovaisuuteen vai päinvastoin.

Erään mahtimaan presidentti möläyttelee twitterissä milloin lehdistön toimia, oman maansa virkamiehiä ja poliitikkoja. Joskus hän yrittää vähätellä tai nolata kansainvälisiä organisaatioita tai valtiomiehiä. Se kaikki on mahdollista, ilman viraltapanoja tai oikeusjuttuja. Myös meidän maamme poliittisessa ilmastossa on huomattu, että yhden puolueen kansanedustajat ja muut edustajat koettelevet alinomaan laillisuuden rajoja sanomalla mitä sylki suuhun tuo kanssaeläjistä, erityisesti ulkosuomalaisista.

Kesällä Pori Jazzin toimitusjohtajaksi valittu Ruotsala sai kenkää jo ennen kuin ehti olla päivääkään töissä. Syynä homoja koskevat mielipiteet ja kommentit. Jazzyhdistyksen hallitus ei jäänyt miettimään uskovaisen miehen sanomisten sisältöä.

Oululainen valtuutettu ja entinen kansanedustaja Moilanen nimitti syrjäytyneitä ihmisiä ihmisroskaksi. Pihlajalinnan Oulun alueen johtajana toimivalle naiselle tuli saman tien potkut työpaikasta. Keskustapuolueen valtuustoryhmä keskustelee valtuutetun kommentista ja mahdollisista toimenpiteistä.

Kärsämäen koulun rehtori vähätteli MOT-ohjelmaan tehdyssä haastattelussa lasten seksuaalista häirintää. Lisäksi rehtori käytti naisen sukupuolielimistä kansanomaistia ilmaisuja. Kunnan johto hyllytti rehtorin oitis ja miettii rehtorin mahdollista irtisanomista.

Maamme ulkoministeri ilmoitti julkisesti vastustavansa aborttia ja osallistui työmatkallaan abortin vastaiseen joukkokokoukseen. Oppositio on virittelemässä louttamuslauseäänestystä hänen erottamisekseen. Ministerin mukaan kaikilla on oltava oikeus omaan mielipiteeeseen.

Pitäisikö siis myös rehtorin ja ex-kansanedustajan saada pitää paikkansa mielipiteen
ilmaisun vapauden takia ? Vai miten sen pitäisi mennä ?

Ei kommentteja: