maanantai 17. syyskuuta 2018

TARINOITA JA SELITYKSIÄ

Maamme kaunein, seuratuin ja kohutuin julkkispari Sara Sieppi ja Roope Salminen eroavat. Uutinen on pysäyttänyt koko julkkiselämää seuraavan suuren yleisön. Sieppi on esiintynyt Onnenpyörä- ohjelmassa ja Salminen juontanut Putousta ja Enbuske, Veistola, Salminen-keskusteluohjelmaa. Miksi tässä kävi näin ? Sara Sieppi on avautunut netissä ja kertonut omat syynsä eroon. Hänen mukaan pariskunnan arvot eivät kohdanneet. Netissä on spekuloitu syyksi Siepin ja Veitolan yhteenottoa EVS-ohjelmassa.

Ei sinne päinkään. Onko julkimoilla muka jotain arvoja. Onko kukaan pariskunta sanonut eronneensa arvojen vuoksi. Mitä vielä ! Miten olisi vieraissa käynti, raha-asiat tai juopottelu ? Todellinen syy on kuitenkin julkisuuden kipeys. Kaikki kunnon julkkikset ovat eronneet. Angelie Jolie ja Brat Pitt, Aku Hirviniemi ja Nina Lahtinen, Sami Hedberg jne. Ei julkisuudessa pysy, mikäli pari käy etelässä pussailemassa kerran vuodess. Tarvitaan draamaa ja uskomattomia paljastuksia. Nyt odotellaan Salmisen kommentteja, paljastuksia tai romahtamista. Sitten seurataan kenen kanssa kumpikin tulee Telvis-, Jussi-, Urheilu- ja Kummeli-Gaalaan. Sen jälkeen suhteet lämpenevät ja pariskunta nähdään taas yhdessä - ystävinä.

Kansanedustaja Jani Toivola on kuluvan eduskuntakauden aikana ajanut taksilla 2600 km. Matkoja taksilla on kertynyt yhteesä yli tuhat matkaa. Julkisuudessa on ihmetelty Toivolan turhamaisuutta sillä valtion kassaan on tullut 26.000 euron edestä laskuja veronmaksajien maksettavaksi. Kansalaiset ihmettelevät miksei Toivola käytä julkisia kulkuneuvoja, kun on ympäristöpuolueen edustaja. Toivola itse myöntää määrän olevan suuren, mutta puolustautuu sanomalla käyneensä edustajatehtäviin liittyvissä tilaisuuksissa puhumassa. Taksin avulla hän on voinut sanoa kyllä puhujapyyntöihin.

Ei sinne päinkään. Tosiasiassa Toivola on yrittäjämyönteinen kansanedustaja. Taksit tienaavat niin huonosti nykyaikana, että kansalaisten pitäisi enemmän ajaa taksilla. Toivola haluaa olla jäänsärkijä myös kansanedustajien joukossa, jotka käyttävät taksia lähinnä baarista kotiin tai eduskunnasta baariin tapahtuviin matkoihin. Sitä paitsi taksikuskilta saa uusimmat barometrit kaikkiin ajankohtaisiin asioihin.

Uutiset kertovat, että maailman parhaat autot eli Mercedes Benz on alkanut vilkuttaa hätävaloja, kun siihen on tankattu Nesteen 95-oktaanista bensaa. Veho ja Neste ovat antaneet yhteisen tiedotteen, jossa syyksi sanotaan suola. Bensassa sitä ei ole kuitenkaan lainkaan. Yhtiöt tiedottavat asiasta heti huomenna.

Ei sinne päinkään. Lapsikin tietää (kuten me kaikki 100.000 € Mersun omistajat), ettei johtotähteen tankata mitään öljyistä 95-oktaanista löpöä. Laatuautoon laitetaan yli sata oktaanista laatuainetta, joka on niin hyvin rikastettua, että mersu kiitää nopeimmin, korkeammalle ja pisimmälle. Vihreiden keksimä luontobensa sopii kenties viherpiipertäjien pikkukärryihin, mutta mersu on mersu vaikka voissa paistaisi.

Maamme kunnioitettu ja arvostettu koko kansan presidentti ja arvojohtaja Sauli Niinistö on antanut haastattelun saksalaiselle lehdelle. Häneltä kysyttiin, mitä Venäjä ja Putin ajattelisivat Suomen Nato-jäsenyydestä. Niinistö kertoi, että nyt venäläiset sanovat näkevänsä rajan takana suomalaisia. Mutta Nato-jäsenyyden myötä he näkisivät rajan takana vihollisia. Tästä suivaantui Suomen keskuskauppakamarin johto. Ei näin voi sanoa ! Tämä on täydellinen katastrofi. Presidentti ei ole tilanteen tasalla.

No, miten tässä asiassa pitäisi sitten sanoa. Asia on aivan selvä. Niinistön olisi pitänyt sanoa seuraavasti. Kun nyt Putin näkee suomalaisia rajan takana, tulevaisuudessa Putin näkee rajan takana suomalaisia valtavan määrän Nato-joukkoja ja käskee heti omien joukkojen vetäytyä Uralin taakse.

Ei kommentteja: