lauantai 22. syyskuuta 2018

TAAS TALLINNASSA

Kävin parin päivän visiitillä Tallinnassa. Tämä oli oman ammattialani eläkeläisten eli seniorien reissu. Jätän väliin tutut yksityiskohdat. Haluan jakaa pari asiaa.

Olin ensimmäistä kertaa Suomen suurlähetystössä. Siis ensimmäistä kertaa missään lähetystössä. Tallinnan lähetystö sijaitsee Toonpeanmäellä. Linnassa asui 20-luvulla Viron presidentti. Rahapulassa hän vuokrasi osan tiloista Suomen valtiolle. Myöhemmin suuressa rahapulassa hän myi koko paikan Suomelle. Saimme kuulla kiinnostavan esityksen naapuristamme Virosta. Otan pari nostoa. Virolaisilla ei ole tällä hetkellä toimivia suhteita Venäjään kuten meillä suomalaisilla. Itäinen rajalinja  Venäjän ja Viron välillä on vahvistamatta. Siitä huolimatta Viro käy Venäjän kanssa enemmän kauppa kuin me suomalaiset. Virolla, Latvialla ja Liettualla ei ole paljon yhteistoimintaa toisin kuin voisi luulla. Miksi ? Ehkä erilaisen kulttuurin ja historian takia ? Virolaiset haluaisivat kuulua Pohjoismaihin. Tarkemmin sanottuna he haluaisivat meidän elintasomme. Mutta he eivät halua meidän hyvintointiyhteiskuntaa.

Kävin Philly Joe's Jazz Clubilla. Eka kertaa sielläkin. Paikka sijaitsee  Vapauden aukion reunalla, talon kellarikerroksessa. Pieni, mutta intiimi klubi on oikein mukava mesta. Illan ohjelmassa oli bluesjamit. Taas kerran kuulin uutta nuorta naislaulaja? Taas kerran jalat meni alta. Mistä näitä Sarah Vaughaneita oikein sikiää ? Vanha ja legendaarinen Clazz on lopetettu. Sen paikalla on italialainen pizzeria.

Muistutan taas Baltijaama Turgista ja Telliskivestä. Rautatieaseman vieressä on iso kauppahalli, josta saa kaikenlaisia elintarvikkeita ja  pientä ja isoa syötävää ja juotavaa. Telliskivi löytyy muutaman sadan metrin päästä torista. Se on entiselle tehdasalueelle tehty vaihtoehtoalue. Siellä on käsityö- ja taidepajoja, snackbareja ja ruokapaikkoja. Suosittelen molempia.

Ei kommentteja: