sunnuntai 2. syyskuuta 2018

KALLIO

Kävimme tutustumassa Helsingin Kallioon. Ensimmäinen kosketus oli Harjun baari. Se on karu ja konstailematon paikka, jossa sattumalta oli happy hours meneillään. Seitsemällä eurolla irtosi olut ja viinilasillinen. Porukka istuskeli Fleminginkadun varrella olevissa tuoleissa ja baari itse oli lähes tyhjä. Muuta tästä ei olekaan kerrottavaa.

Molotow on pieni kapakka Vaasankadun ja Fleminginkadun kulmassa. Sisustus on koktaili erilaisia  härpäkkeitä kuten kuvia maailman kuuluisuuksista, kasveja isoja kirjaimia jne. Kalustus oli kodinomainen eli erilaisia sohvia ja tuoleja. Päivän tarjouksena oli pullo kuohuvaa 18 eurolla. Se sopi hyvin, koska jälkikasvua liittyi seuraamme.

Tenho on Helsinginkadulla sijaitseva entinen maineikas tanssipaikka. Nykyisin trendikapakka, josta saa hyvää ruokaa ja ohjelmaakin on monena iltana. Nyt dj soitteli musaa. Söimme perunaa ja porkkanaa kastikkeiden kera. Maukkaat annokset maksoivat yhteensä 15 euroa ja maha tuli hyvin täyteen. Pizzat näyttivät myös herkullisilta varsinkin kun etanoita oli mukana.

Pulmu sijaitsee Fleminginkadulla. Pienen pieni baari on sisustettu lentokonejätti Pan Amin rekvisiitalla. Katossa roikkui lentokone ja lentokonemoottorin potkuri. Baarissa touhusi muistaakseni Pate-niminen mikko. Hän hoiteli yksi parinkymmen vieraan tarjoilun. Myös meidän. Sinällä oli isolla ruudulla Spotify, jos asiakkaat saattoivat soitella sopivaa musaa. Paikalle pyrähti viidentoista Liverpool-fanin joukko. Olivat olleet katsomassa telkusta yhdessä Liverpool-Leicester peliä. Arvatenkin punaiset voittivat ja sen kunniaksi kuultiin fanilaulu " You'll never walk alone".

Juniorit lähtivät nukkumaan, mutta me veteraanit jatkoimme Kallion löytöretkeä. Sivukirjasto sijaitsee sekin Fleminginkadulla Karhupuiston laidalla lähellä jyhkeää Kallion kirkkoa (jossa saatoin vanhimman tyttäreni alttarille). Kirjaston ulkopolella olivat pöydät ja tuolit täpösen täysiä. Sisältä löytyi sentää pari paikkaa. Ilta oli mukavan lämmin. Juomahinnat olivat kierroksen kalliimmat, mutta se ei näyttänyt häiritsevän nuorta porukkaa. Seuraamme tuli myös leppoisa koira, joka tosin istuskeli penkillä kuivin suin.

Viimeinen kohde oli Porthaninkadulla majaansa pitävä Majava baari. Tampereen Majavasta on muodostunut meille melkein vakiokuppila. Tunnelma oli katossa myös Kallion Majavassa. Väkeä oli tullut jopa Oulusta saakka. Täälläkin viinipullo maksoi vaivaiset 16 €. Sen jälkeen askel alkoi painaa ja suunnistimme kohti Scandic Hakaniemen sänkyjä.

Ei kommentteja: