perjantai 7. syyskuuta 2018

GOOD NEWS !

Viikon hyvät uutiset ovat täyttäneet median. Elämä on taas paljon parempaa kuin viime viikolla tai viime vuonna vastaavaan aikaan.

1. Kimi Räikkönen ei saanut torstaina potkuja Ferrari-tallista. Voi tietysti olla, että potkut annetaan tänään, huomenna tai ylihuomenna. Se olisi todella hyvä uutinen. Silloin, vihdoinkin, Kimillä olisi aikaa hyväillä kauniin Minttu-vaimon heleää ihoa. Silloin Kimillä olisi aikaa leikkiä Robin -pojan kanssa iltapäivisin. Myös silloin  Kimi pääsisi vaihtamaan Rianna-tyttären vaippoja. Rahastahan tässä tietysti on se tärkein huoli. Kimillä on kyllä rahaa, mutta Monacossa sitä pitää olla yllin kyllin. Kyse on elämän laadusta ja kaikkein tärkeimmistä arvoista.

2. Miss Suomi finalistit on taas esitelty suurelle yleisölle. Toinen toistaan kauneimpia neitoja on tarjolla tähän koko kansan tapahtumaan. Sitä paitsi, kuka muistaa enää viime vuoden Miss Suomen nimen tai kasvot tai ulkonäön. Tarvitaan uusi kuningatar elähdyttämään syksyistä arkea ja meitä pimeyteen eksyneitä.

3. Ville Niinistö on opastanut Vihreiden vihreää puheenjohtajaa Touko Aaltoa. Niinistö kehoitti Aaltoa ryhdistäytymään. Se onkin tarpeen, sillä puolueen gallup-luvut ovat vajonneet alle 13 %. Niinistön aikana luvut huitelivat melkein 18 %. Nyt on odotettavissa puheenjohtajan ryhtiliike ja sen myötä paikka seuraavassa hallituksessa.  Ympäristöasiat ovat perinteinen ykkösjuttu ja pian kansa unohtaa lentokoneselkkaukset ja homobaarit.

4. Mee too-kampanja on taas nousussa. Kärkihahmoihin kuuluva Asia Argento on kertonut, ettei hän ahdistellut alaikäistä Jimmy Bennettiä vaan asia oli päinvastoin. Hän vain tarjosi rahaa, ettei pojan maine tahraudu. Nyt kampanjan johtohahmo voi palata takaisin estraadeille jakamaan siskojen eli kohtalotovereiden kokemuksia ja koko kampanjan uskottavuus on palautettu. Maailman naiset voivat huokaista helpotuksesta.

5. Valkoinen talo ja sen viestintävirasto WHCA ovat julkaisseet juhlarahan Trumpin ja Putinin Helsinki tapaamiseen liittyen. Rahan toisella puolella on Tuomiokirkko. Nyt Suomi pääsee taas maailmankartalle. Tämä sata dollaria maksava juhlaraha tuo maamme takaisin maailman tietoisuuteen. Vaikka rahaa myydäänkin alehintaan 49 dollaria kappale, johtuu se pikemminkin Valkoisen talon hyvästä bisnesvainusta kuin rahan saavuttamasta kiinnostuksen puutteesta. Taas Helsinkiin ja Suomeen virtaa huomiota ja miljardeja. Puhumattakaan turisteista.

6. Valkoisen talon hallinnossa toimiva virkamies on kirjoittanut nimettömänä New York Timesiin. Hän kertoo, että hallinnossa on lukuisia virkamiehiä, jotka torjuvat presidentti Trumpin äkkipikaiset ja valmistelemattomat päätökset ja kommentit. Näin ollen maailmalla ei ole mitään syytä levottomuuteen. Tämä on vähän niinkuin sodasta tuttua tiedustelutoimintaa. Kaukopartiomies antaa todellisen kuvan vihollisesta ja toteaa kaiken olevan hallinnassa.

7. Facebook ja Twitter ovat yhteen ääneen ilmoittaneet, että seuraavissa Yhdysvaltain presidentinvaaleissa vuonna 2020 ei ole enää vaalimanipulaatiota. Kuulostaa hyvältä, mikäli se tarkoittaa myös, että eräs viime vaaleissa valittu presidentti ei saa manipulaatiotukea mistään, ei edes Venäjältä.

8. Venäjän presidentti Putin on kiristänyt valtionsalaisuuksien kriteeristöä. Tämä heti sen jälkeen, kun venäläiset Aleksander Petrov ja Ruslan Bosirov (nimet muutettu) palasivat kotimaahan Britanniasta eräästä työtehtävästä. Olisihan se ollut ikävää, jos kyseiset Petrov ja Bosirov (nimet taas muutettu) olisivat alkaneet kertoilla työkeikan yksityiskohtia medialle. Tiettävästi tämä oli tarpeen, sillä aiemmin valtionsalaisuuksista vaikeneminen koski GRUn asiamiehiä. Petrov ja Bosirov (ehkä ne ovat sitten oikeita nimiä) olivat free-lansereitä, joita vanhat säädökset eivät koskeneet. Tämän jälkeen on turha syyttää ketään (venäläisiä) Novishok-hyökkäyksistä ja maailma on jälleen turvallinen  paikka.

9. Pohjois-Korean päämies Kim Jong-un on jälleen päättänyt poistaa kaikki maansa ydinaseet. Tämä siksi, että hän tapaa Etelä-Korean päämiehen Pjongyangissa. Viimeeksi Kim päätti luopua ydinaseista tavattuaan Yhdysvaltain presidentin. Kukahan valtionpäämies olisi seuraavaksi vuorossa tapaamaan
Kimiä. Oliskohan Putinilla aikaa ? Näin saataisiin maailmasta taas entistä turvallisempi paikka.

Ei kommentteja: