tiistai 23. helmikuuta 2021

Hiihdon MM kisat Oberstdorfissa

 Hiihdon kisailut alkavat keskiviikkona Oberstdorfissa. Viimeiset uutiset kertovat, että kevätaurinko uhkaa sulattaa hiihtoladut kisapaikalta. Se auttaisi voiteluspesialisteja. Norjalla taitaa olla voitelupuolellakin parhaimmat voimat. Norjan ylivoimalle ei mahda kukaan mitään. Se on vahinko. Joitakin pieniä yllätyksiä voi löytyä Ruotsin ja Venäjän puolelta.

Suomen mahdollisuudet ovat pienet etten sanoisi olemattomat. Miesten viesti ja 50 km voivat tuoda jotain, mutta se vaatii täysosumaa. Yhdistetyn Herola on myös väläytellyt. Tässä ovat kuitenkin kaikki hyvät uutiset. Muutama pistesija muutamassa lajissa on realistinen ennustus. Valtaosa urheilijoitamme on opintomatkalla. Tälläkin kerralla.

Urheilujohdon kannatta miettiä etukäteen sopivia selityksiä. Siis uskottavia selityksiä vaatimattomien saavutusten selittämiseksi. Liian lämmin sää ja liian aikaiset startit ovat tällä kertaa uusia ja hyviä selityksiä. Tutut väline- ja voiteluongelmat ovat varmasti myös selitysvalikoimassa. Hiihtoliiton kannattaisi palkata Tampereelta pari hyvää selittäjää: Kiira Korpi ja Tommi Evilä. Sitä paitsi Evilä on Urheiluliiton palkkaama valmennuspäällikkö. Siinä hommassa, jos missä selitystaidoille on käyttöä.

Silti katseet kääntyvät Oberstdorfin. Kisat tarjoavat mukavaa katseltavaa ja vaihtelua penkkiurheilijoille. Korona-aikana päivän ohjelmaan mahtuu hyvin hiihtoa, yhdistettyä ja mäkihyppyä. Vaikka tunti ennakkotietoja aikaisemmin. Sitä paitsi kisat kestävät puolitoista viikkoa. Kaiken lisäksi ensi viikon lopulla järjestetään Puolassa halliyleisurheilukilpailun EM-kisat. Kivoja hetkiä tarjolla vaikka meikäläisten aikaansaannokset taitavat olla olemattomia.

Ei kommentteja: