maanantai 15. helmikuuta 2021

Pressan vaalit

 Seuraaviin presidentinvaaleihin on kolme vuotta aikaa. Se on toisaalta pitkä aika. Ainakin, jos ajatellaan galluppeja. Kansa ei jaksa ajatella vielä koko asiaa. Potentiaaliset ehdokkaat alkavat kuitenkin jo heräillä, samoin puolueet. Siinä sivussa media pitää aihetta esillä.

Hesarin toimesta kyseltiin mahdollisia ehdokkaita. Yllättäen Olli Rehn sai eniten mainintoja. Sitten Marin ja vasta kolmanneksi Haavisto. Muiden poliitikkojen maininnan jäivät kovin vaatimattomiksi. Kuvaavaa tilanteelle on, että 51 % vastaajista ei halunnut mainita ketään. Asia tuntuu vielä kovin kaukaiselta.

Haavisto ei ole jäänyt harmittelemaan virkarikossyytteitä ja sen nostattamia laineita. Hän on astunut suoraan tulta päin, kohti itää. Lavrov on oivallinen koetinkivi kenelle tahansa presidenttiehdokkaalle. Lavrovin ”päänahka” on kovaa valuuttaa kansan mielissä. Hyvin näyttääkin menneen. Lavrov jatkoi EUn nälvimistä. Voisiko tästä päätellä, ettei Haavisto ole mitenkään vastenmielinen pressakandidaatti ? Niinistökin kehui Haaviston puheita. Tosin ehkä niiltä osin, kun Haavisto tarjosi Helsinkiä Bidenin ja Putinin tapaamispaikaksi. Sehän olisi mannaa Niinistön kuningastien lopputaipaleelle.

Mustan hevosen mahdollisuus on edelleen olemassa, mutta sopivaa ei ole tiedossa. Ei vaikka kuinka yrittäisi puristaa. Ulkopolitiikan saralla Urpilainen on jollakin tavoin olemassa, mutta hän ei ole juurikaan esillä Suomessa. Löytyisikö julkkisten joukosta yllättäjää ? Ainoat, jotka voisivat vakuuttaa yllätyksellisesti olisivat koronalääkärit ja viranomaiset. Heitä tuskin kiinnostaa. Toki ehdokkaiksi löytynee Väyrynen ja ehkä Harkimokin, muttei se vielä kesää tee.

Odotan vielä jotain yllätystä politiikan ulkopuolelta. Nyt ei ole vielä sen aika, mutta ennen pitkää puolueet havahtuvat huomaamaan, ettei heillä sittenkään ole yhtään kovan luokan ehdokasta. Ainakin osa huomaa. Sitten pannaan viisaat päät yhteen. Mitä siitä voi seurata ? Sitä seurataan täällä herkeämättä. Onhan kyse maan isän/äidin valinnasta. Henkisestä vanhemmasta. Ei juuri muusta.

Ei kommentteja: