perjantai 12. helmikuuta 2021

Illuminaatioita

Pohjois-Korean suurin illusionisti Kim Jong-un on vihainen. Maan talous on pahasti kuralla eivätkä suunnitelmat miellytä johtajaa. Ne eivät ole riittävän innovatiivisia eikä konkreettisia. Nyt näyttää olevan tosi kyseessä. Valtiovarainministeri sai potkut oltuaan kuukauden ministerinä. Tällaista avoimuutta ei ole aiemmin nähty Pohjois-Koreassa. Puolueen nelipäiväisen kokouksen suorassa TV-lähetyksessä Kim Jong-un latoi kovat madonluvut koko kansan tietoisuuteen. Mistä nyt on kysymys ? Onko maan tapa muuttumassa ? Ja mihin suuntaan ? Aiemmin menestyksen illuusioita on maalailtu kansan ihailtavaksi vaikka tosiasiassa kansa on kärsinyt puutteesta ja kurjuudesta.  Vai käydäänkin kulisseissa valtataistelua ja viestitetään tällä johdon puhdistuksista ?

Venäjän suurin illusionisti Sergei Lavrov on päässyt taas elementtiinsä. Viime viikolla hän pyyhki Kremlin lattioita EUn lähettiläs Borellilla. Sitten hän kuittasi Venäjän poliisin massapidätykset ja väkivaltaisuudet syyttämällä suomalaisia poliiseja paljon hurjemmista otteista. Nyt Lavrov on uhannut katkaista kokonaan suhteet EUn kanssa, mikäli taloudellisia pakotteita tulee unionilta Venäjää kohtaan. Tässä on mies, joka kepeästi kääntää mustan valkoiseksi ja vääntää ympyrän neliöksi. Lavrov on aivan ylivoimainen betonikasvoinen illusionisti verrattuna tylsään ja tosikkomaiseen pullistelija Putinin. Sitäpaitsi Lavrov on oikeasti päätä pitempi Putinia? Olisikohan miehestä uudeksi tsaariksi, vai alkaako jo ikä painaa ? Se ei ainakaan vielä näy miehen suorituksissa. Ensi viikolla ulkoministeri Haavisto saa tuta Lavrovin kivikasvoisen hauskuuden. Onko Haavistossa presidenttiainesta vai Lavrovilla tsaariainesta ? Se nähdään pian. 

Britannian pääministeri ja suuri illusionisti Boris Johnson on uusien haasteiden edessä. Tiivistetysti sanottuna tilanne on kaksijakoinen. Brexitin myötä Britannia on onnistunut hankkimaan koronarokotetta hyvin ja viidennes kansasta on jo rokotettu. EUn alueella on rokotettu vain viisi prosenttia. Muuten korona on tehnyt pahaa jälkeä Britanniassa. Neljä miljoonaa kansalaista on saanut tartunnan ja 115.000 ihmistä on kuollut koronaan. Talousluvut ovat nekin olleet kaksijakoisen. Viime vuoden talouden lasku oli 9,9 prosenttia. Viimeisen neljänneksen luvut olivat kuitenkin hieman ennakoitua paremmat. Kansan kuluttaminen on säilynyt lähes ennallaan. Samoin teollisuuden tuotanto on välttänyt pahemmat notkahdukset.

Jazzin suuri illusionisti Chick Corea on kuollut. Corean instrumentti oli piano, sähköpiano, perkussiot. Hän tuli tunnetuksi sähköisen jazzin edelläkävijänä. Miles Daviesin kehittämää sähkäjazzia Corea toteutti vuosikymmeniä. Tunnetuimpia kappaleita ovat Spain, Matrix, La Fiesta. Chorea kuoli harvinaiseen syöpään 79-vuoden ikäisenä.

YLE uutisoi HUSin hankinnoista ja niiden puuttuvista kilpailutuksesta. Myrskyn keskiöön on joutumassa demarien kansanedustaja ja ex-Hussin toimari Aki Linden. Hänen aikana kilpailutus oli illusio. Hankittiin tarvikkeita pikaisesti, kun niitä tarvittiin. Miljoonilla. Kilpailutettiin kymppitonnin hankintoja. Nyt Linden on kuntavaalien ehdokkaana kotikaupungissaan Turussa. Pormestariehdokas. Saas nähdä kaatavatko Ylen ja Iltalehden tutkimukset Lundénin illusionin. Vai unohtavatko äänestäjät Lundénin illuusiot Husissa.

Kemissä ja Lestijärvellä on asukkailla suut messingillä. Illuusiota tai todellisuutta, pian nähdään. Hyvältä näyttää ei kahta sanaa. Metsä Group kertoi investoivansa toista miljardia Kemiin rakennettavaan sellutehtaaseen. Lestijärvelle rakennetaan iso tuulipuisto, jonka myötä kunta saa merkittävät verotulot. Onnea vaan molemmille. Tämähän on onnenpotku myös Marinin hallitukselle. Työllistämisen tavoitteisiin saadaan konkreettisia työpaikkoja. Joskus päivä (illusio) paistaa... maan hallitukselle, Kemiin ja Lestijärvellekin.

Ei kommentteja: