torstai 25. helmikuuta 2021

Koronarajoituksia kolmelle kaupungille !

 Hallitus on tehnyt rajoituksia koronan takia. Rajoituksien myötä yläkouluissa ja toisella asteella siirrytään etäopetukseen ja ravintolat suljetaan kolmeksi viikoksi 8.3. alkaen. Rajoituksia tulee suurimmalle osalle Suomen kuntia ja maakuntia. Hyvä niin. Jotain pitää tehdä. Mutta...!

Yksinkertainen ihminen on ihmetellyt jo kuukausikaupalla erästä seikkaa. Kolmessa kaupungissa on viime maaliskuusta lähtien ollut puolet tai sitä enemmän kaikista koronatartunnoista. Mitään rajoitustoimia näitä kolmea kaupunkia, Helsinkiä, Espoota ja Vantaata kohtaan ei ole kuitenkaan tehty. Miksiköhän ? Nopeasti laskien näiden kolmen kaupungin yhteinen asukasmäärä on viidesosa Suomen väestöstä. Kun tartuntoja on kuitenkin ollut koko ajan 50-60 prosenttia, luulisi lyhyenkin matematiikan ylioppilaan huomaavan, minne rajoitustoimia tulee kohdentaa. Vaan ei huomaa tai sitten ei halua tehdä mitään. 

Ymmärrän, ettei Vapaavuori ja hänen kumppaninsa halua missään nimessä tehdä rajoituksia omille kaupungeille. Nyt pitäisikin pääministeri Marinin ja kumppaneiden laittaa kova kovaa vastaan. HUSin ja THL:n johto on ollut suorapuheinen. Nyt teitä tarvitaan. Todenpuhujille on tilausta. Presidentti Niinistö jaksaa olla huolissaan milloin mistäkin pienestä tai vielä pienemmästä ajankohtaisesta asiasta. Nyt olisi paikka huomata jotain, josta olisi hyötyä koko kansalle. Ainakin muun maan ja Uudenmaan muiden kuntien kansalaisten tilannetta voitaisiin parantaa. Erityisesti itse Helsingin, Espoon ja Vanhaan asukkaat tarvitsisivat suojelua ja rajoitusten tuomaa turvaa.

Tehkää nyt lopultakin jotain ! Helsingin, Espoon ja Vantaan tiukkojen rajoitusten myötä korona saadaan hallintaan ja tulevien rokotusten kautta pääsemme takaisin normaaliin elämään.

Ei kommentteja: