lauantai 20. helmikuuta 2021

Urheilua ja kisailua

 Suomen Susijengi selvitti viidettä kertaan tiensä EM-kisoihin. Tosin Serbian voitto Georgiasta varmisti kisapaikan, mutta väliäkö sillä. Kisoihin mennään ja kivat sille.

Naisten futisjoukkue Helmarit pääsi EM-kisoihin. Nyt tuli ratkaiseva voitto Portugalista, eikä millään nenämaalilla vaan ihan reilulla lisäaikamaalilla. Kisoihin mennään ja kivat sille.

Ei voi olla muistelematta 20 vuoden takaisia Lahden kisoja. Niissähän suomalaiset epäonnistuivat peittelemään epon käyttönsä hemohessin avulla. Kuusi suomalaista urheilijaa jäi kiinni dopingista. Hyvää tästä porukasta kuuluu osalle näitä urheilijoita. Osalle sen sijaan ei. Kisailu on tältä osin ollut kovin epäreilua. Mutta joka vanhoja kisoja muistelee, sitä tikulla silmään.

Putouksen sketsihahmot kisaavat jälleen keskenään ja katsojien sydämistä. Jotkut katsojat jaksavat eläytyä tähän impro-ohjelmaan. Sehän oli aluksi improvisaatiota. Ohjelma on kokenut saman puuduttavan kohtalon, kuten useimmat viihdeohjelmat. Aivan sama kuka voittaa, aivan sama kuka esiintyy, aivan sama kuka juontaa, aivan sama onko kisaa vai ei. Sorry MTV.

SDP ja Perussuomalaiset kisaavat Suomen mestaruudesta galluppien äänestyksissä. Kumpikaan ei ole saanut selvää niskalenkkiä toisesta, mutta molemmat ovat voittajia. Samaan aikaan Kepu ja vihreät kisaavat kymmenen prosentin kannatuksesta. Kumpi on pinnan alla, eikun pinnan yläpuolella. Kisa on kovaa, mutta reilua (epäreilua). Kunnallispoliittisen vaalien tulos ei vaikuta asiaan, sillä kyse on pohjimmiltaan tämän päivän Suomen tulevaisuudesta. Vai oliko se EUn tulevaisuudesta vai alueiden tulevaisuudesta, ei kun ympäristön tilasta. Mitä, häh !

STM:n nutturapäiden ja Valviran tiukkapipojen joukkue taistelee Suomen herruudesta kansan hölppäsuiden ja kaappijuppojen joukkuetta vastaan. Kyseessä on etämyynnin oikeudesta, mutta varsinaisesti kyse on Alkon monopolista. EUta huudetaan apuun, mutta ratkaisuun pitäisi päästä kansalaisten suosiollisella avustuksella. Tiukkapipojen mahdollisuudet ovat harmillisen hankalat, kun kansa on hyljännyt nutturapäiden ahdasmielisyyden. Perinteinen alkoholin käytön luterilainen vääntö jatkuu, jatkuu ja jatkuu. Ikuisuuteen on loputon aika. Alkoholi on pyhä asia. 

Suomen euroviisujen karsinta meni jälleen vastoin kaikkien mielipiteitä ja kannatusta. Voittaja oli väärä, äänestystapa väärä  ja niin myös sijoitukset. Niillähän ei ole suurempaa merkitystä, paitsi että pitää olla muita parempi. Oma suosikkini on tietysti Danny. Huolimatta surkeasta biisistä, äijä on vanhuksenakin vetreä ja parikymppisten/parikymppisen suosikki. Toivottavasti Danny on vielä viiden vuoden kuluttu kisoissa. Musiikin Siiri ” Crista Sigfrids” RANTANEN.  Voittajaksi äänestettiin kuitenkin selkeästi Blind Channel. Heavy-poppia euroviisuihin Suomesta. Meillä uskotaan taas heavyyn.

Ei kommentteja: