perjantai 19. helmikuuta 2021

Taateli-banaanikakku

 


Keittokokin päivään piti saada vaihtelua. Ajattelin kokeilla kondiittorin hommia. Tein taateli-banaanikakun. Kuiva kakku, jossa on taatelit ja banaania. He, jotka eivät pidä taatelista, maistavat banaanin. He, jotka eivät pidä banaanista, maistavat taatelin. Jokaiselle jotakin.

Tein kuivan  kakun pohjan, jossa oli kolme kananmunaa, 2 DL sokeria, 150 gr voita, 5 DL jauhoja (3 DL vehnäjauhoja ja 2 DL maizenaa), yksi rkl leivinjauhetta. Sekoitin jauhoihin 100 gr cashew-pähkinöitä, jotka jauhoin morttelissa. Kymmenkunta taatelia ja yksi isohko banaani. Kiehautin taateleita sokerivedessä ja sekoitin lopuksi siihen banaanin. Kaikki ainekset yhteen. Seos kakkuvuoka, uuniin 150 astetta ja 70 minuuttia. Paiston jälkeen tomusokeria päälle.Tätä voi nautiskella aterian jälkeen (koko illan) tai tarjota ruokavieraita jälkiruoaksi (sitten kun vieraita voi kutsua). Kahvia (ja konjakkia) kyytipojaksi.

Tästä voi nautiskella aterian jälkeen, tarjota vieraille tai vaikka heittää pakkaseen odottamaan sopivaa hetkeä. Kahvin ja brandyn kanssa vieläkin parempaa. 

Ei kommentteja: