lauantai 6. helmikuuta 2021

Sinisimpukat


 Lauantain kunniaksi tehtiin jotain hyvää. Sinisimpukoita ! Itse asiassa sinisimpukat ovat varsin helppo ja maukas ruoka. Se onnistuu melkein joka kerta. Kilon simpukkapussi maksaa viiden ja kympin välimaastossa. Tänään maksoin Prisman simpukkakilosta 7 euroa. Simpukoiden kaveriksi laitettiin kaupassa jääpalapussi. Simpukat otetaan keitettäväksi ja ensin poistetaan rikkinäiset simpukat. Joissakin on hieman ”partaa”. Ne harjataan pois. 

Valmistus isossa kattilassa. Neljä ruokalusikallista voita, yksi viipaloitu sipuli ja pari valkosipulin kynttä kuullotetaan kattilassa. Lisätää 2 DL valkoviiniä. Kiehuvaan liemeen lisätään sinisimpukat. Annetaan kiehua muutama minuutti. Hölskytellään pari kertaa kattilaa. Simpukat avautuvat kuumassa keitoksessa. Ne jotka eivät avaudu, heitetään pois. Lisäksi voi laittaa pari desiä kermaa ja yrttejä, muttei se ole mitenkään välttämätöntä. Niistä saa hyvän liemen tai pienen jopa pienen simpukkakeiton.

Lisäkkeeksi tein uunivihanneksia. Patonki sopii hyvin kastikkeen dippaamiseen. Kasvisten sijaan belgialaiset tarjoavat paksuja Belgian perunoita. Olutta, valkoviiniä tai vaikka vettä juomaksi. 

Ei kommentteja: