maanantai 8. helmikuuta 2021

Urheilun silmin

 Amerikkalaisen jalkapallon suurin tapahtuma Super Bowl pelattiin viime yönä. Koronasta huolimatta ottelun näyttämö Tampassa oli ääriään myöten täynnä yleisöä. Tampa Bay voitti Kansas Cityn. Ottelu näkyi myös kaikelle kansalle kun Viasat avasi urheilukanavat viikonlopuksi.

Emil Ruusuvuori järjesti Australian avointen tennisturnauksen yllätyksen kukistamalla kymmeneksi sijoitetun Ranskan Gael Monfilsin. Ottelu kesti lähes neljä tuntia.

Alppihiihdon MM-kisat alkavat tänään. Suomella ei ole tällä hetkellä heittää lajiin menestyviä urheilijoita. Tekniikkalajeihin on osallistumassa kaksi naista kamuksi mies. Vauhtilajeilla meillä ei ole edustajia lainkaan. Kisoja on sinänsä kiinnostavaa seurata.

Hiihdon MM-kisat alkavat parin viikon kuluttua. Meikäläisten menestymisen mahdollisuudet ovat kuivuneet päivä päivältä heikommiksi. Voi olla, että hyvänä päivänä saadaan jossakin lajissa pronssia, mutta ehkä täytyy olla realistinen. Ehkä voisi ajatella muutaman meikäläisen nousevan pistesijoihin.

Lätkäsarjat pyörivät meillä, Venäjällä ja Amerikassa. Kotimainen Mestis saa kautensa pyörimään ensi viikon alussa.Opetusministeriö jakoi seuroille tukirahat. Eniten tukea annettiin suurimman yleisökadon joukkueille. Turun TuTo nappasi kolmanneksi avustuksista. Tämä nostatti pahaa kitkaa seurojen kesken. Roki ja Sapko päättivät jättää kauden pelaamatta taloudellisten ongelmien takia. Rahanjakoa Jääkiekkoliitto puolusteli tiukalla aikataululla, mutta ehkä rahanjaon seurauksia olisi kannattanut ajatella muutaman kerran ennen jakoa.

Terveisiä Jan Vapaavuorelle. Halusitte Olympiakomitean puheenjohtajaksi. Teidät valittiin. Olisi ehkä kannattanut miettiä pari kertaa. Huippu-urheilun tila Suomessa on ennenäkemättömän heikko. Eikä se johdu pelkästään korosta vaikka sen piikkiin nyt voi heikon menestyksen sysätä. Olette varmasti tekemässä parhaanne, mutta syyt ja seuraukset ovat monen vuoden ratkaisujen seurausta. Rahaa on saatu lisää ja sitä on työnnetty reippaasti urheilujohdon taskuihin. Rahan lisäämistä tulette tekin vaatimaan. Nyt vaan on niin, että koronan takia rahalle on parempaakin tekemistä kuin huippu-urheilu.

1 kommentti:

Jorma kirjoitti...

Niin ja ampumahiihdossa MM-kisattiin alkavat tiistaina. Siinähän Suomella on,loistava menneisyys.