maanantai 18. lokakuuta 2021

Joulupukki tiedottaa

 Nyt Joulu on jo ovella ja lahjakiireet saavat koko kansan liikkeelle. Sama Joulupukillakin. Joulukiireet alkavat piinata täällä Korvatunturillakin. Tosin Pukin tilanne näyttää nyt pahalta. Pukilla ei ole lahjoja. Eikä näytä tulevan. Syynä on poropula (konttipula). Poroja on niin vähän, etteivät kaikki Kiinasta tuotavat lahjat mahdu muutaman poron ahkioon. Sen takia Joulupukki tiedottaa :

Turha kirjoitella tänne Pukille tänä jouluna. Tai jos pitää kirjoitella, lähettäkää vaikka perinteinen joulutervehdys. Siis Hyvää Joulua Joulupukille ! Se riittää. Jos olette olleet kilttejä, jaksatte kiltisti odotella seuraavaan jouluun. Jos ette ole olleet kilttejä, ettehän te mitään muutenkaan saisi. Tähän on nyt tyytyminen. Sanotaan vaikka, että koronan syytä kaikki. Kyllä sekin menee vielä pandemian piikkiin. Ja tottahan se onkin. Suuressa kuvassa.

Lahjoja kannattaa alkaa tekemään ihan itse. Jos nimittäin aiotte antaa lahjoja. Välivuosikin voisi olla uusi kokemus. Villamyssy, kaulaliina, villasukat, katajainen voiveitsi, maustehylly, vessapaperiteline, patalappu, puinen leikkiauto, kynä, pipareita, torttuja, glögiä, ruuvimeisselisarja (jos löytyy Biltemasta tai Puuilosta) ja kaikkea muuta kotoista ja kivaa. Kirppareillakin on aina jotain sarjakuvalehtiä ja lasten vaatteita. Nyt on turha odotella sähköpyörää, mikroaaltouunia, rikkaimuri tai pelikonsoleita. Niitä ei yksinkertaisesti tänä jouluna jaella. Joku konttikuljetus junalla tulee kyllä Venäjän läpi marraskuussa ja toinen joulukuussa, mutta niillä ei kesää… siis mitään joulua tehdä. Jos saatte kinkun marketista, olkaa onnellisia. Niistä tulee vielä kova poru, kun ei paljon muuta löydy.

Näin nyt meillä täällä Korvatunturilla, mutta hyvää joulua vaan ja onnellista uutta vuotta myös sinne etelään.

Toivoo: Joulupukki (ja muori kanssa ynnä tontut)

Ei kommentteja: