lauantai 23. lokakuuta 2021

Yritän ymmärtää

 Royal Caribbean-varustamo tarjoaa pitkää maailmanympärysmatkaa.  Risteily kestää 9 kuukautta (274 vrk) ja se maksaa  hyttiluokasta riippuen 66.000 dollarista 112.000 dollariin eli 50.000-100.000 €. Maailmaa kierretään perusteellisesti. Kaikki parhaimmat nähtävyydet ja kaupungit käydään läpi. Varustamo kertoo perusteluksi koronapandemian. Ihmisille on kertynyt matkustamisen tarvetta, joten hieman pidemmälle matkalle odotetaan kysyntää. Kysyn kuitenkin, kuka haluaa olla laivassa ja matkoilla yhdeksän kuukautta ? Pari-kolme kuukautta vielä saattaisi mennä, mutta puoli vuotta ja sitä enemmän tuntuu kohtuuttomalta. Toisaalta en ole menossa tälle risteilylle. Eikä kyllä ole mainittua summaa ylimääräistä.

Finanssivalvonta (Fimea) on joutunut huomauttamaan monia työeläkeyhtiöt erilaisista asioista. Parin sadan miljardin vakuutusrahoja hallinnoidaan ja yritetään sijoitella tuottoisasti. Hallitus on valmistelemassa lakiuudistusta, jossa määritellään paremmin vakuutusyhtiöiden johtajien ja hallitusten jäsenten pätevyysvaatimuksia. RKP:n entinen puheenjohtaja Carl Haglund valittiin Veritas-vakuutusyhtiön toimitusjohtajaksi. Fimea ei suositellut Haglundia pätevyyden puutteiden takia. Sittemmin Haglund passitettiin jatkokoulutukseen. Pitäisikö muihinkin yhteiskunnan kannalta merkittäviin virkoihin (palkintovirkoihin) säätää muunlaisia pätevyysvaatimuksia, kuin yhteiskunnallinen toiminta ? Tuohan se sinänsä tietoa ja näkökulmia moniin asioihin. Mutta mutta. Johtaminen ja isojen vastuiden hallinnointi vaatii kyllä myös ammattitaitoa, kokemusta ja alan osaamista.

Alex Baldwin ampui naisen elokuvan kuvauksissa ja haavoitti samalla toista henkilöä. Baldwinin asteessa oli oikea panos. Apulaisohjaaja antoi aseen Baldwinille. Kukahan selittäisi tämän asian. Onko elokuvan teossa tarpeen ampua kovilla panoksilla ? Varmasti kuvauksissa ammutaan joitakin kohteita kovilla, mutta se on kait tehostetoimintaa tai sijaisnäyttelijöidenmstuntteja. Tähänkin saadaan varmaan jokin selitys. Epäilen, että Baldwinin roolit ainakin aseiden kanssa on näytelty.

 Uutiset kertovat, että Emil Soravuo voitti voimistelun MM-pronssia permannolla Japanissa. Hei, miten Suomessa voi yht’äkkiä löytyä maailman luokan urheilija täysin puskista ? Kaiken maailman pallon potkijoista puhutaan jatkuvasti vaikka sijoitus on viidenkymmenen luokkaa. Samoin lentopallossa, koripallossa, tenniksessä, mäkihypyssä, yleisurheilussa, suunnistuksessa, ampumahiihdossa, painonnostossa, laskettelussa, golfissa (onko se urheilua ?) jne, jne. Kuinka monia urheilijoita seurataan ja hehkutetaan ilman suurempaa menestystä ? Monia hehkutetaan urheilu-uran jälkeen muiden kuin urheilun takia. Näitä kiirakorpia riittää. Onnea ja menestystä Soravuolle. Toivon mukaan apurahoja ja tontteja löytyy tälle herralle vaikka näin jälkikäteen.

Euroopan unionin johtajat pähkäilivät kokouksessaan Valko-Venäjän lähettämiä pakolaisvirtoja. Väkeä on roudattu Latvian, Liettuan ja Puolan rajoille. Kokouksessa päätettiin lisätä pakotteita. Eikö mitään järeämpää keksitty. En osaa neuvoa, mitä se voisi olla. Tuntuu vain kovin köyhältä. Onko iso EU hampaaton yhden Lukasenkan edessä ? Siltä ainakin näyttää.  Samoin näyttää, että päätöksiä ei enää pystytä tekemään oikein muusta kuin velanotosta.

Britanniassa kaupat ovat alkaneet laittamaan hyllyille kuvia tuotteista. Esimerkiksi Tesco on laittanut kuvia patsasta, porkkanoista, viinirypäleitä ja appelsiineista. Syynä pula tuotteista. Se taas johtuu kuljetusongelmista. Brexitin ei tullut yksin. Se tuli kuljetus- ja tuotepulan kanssa. Samanlaisia toimia tehtiin koronarajoitusten kärsimissä jalkapallo-otteluissa. Katsomoissa oli pahviyleisöä. Samaaa tyyliä noudatetaan ruokakaupoissa Englannissa. Asiakkaat voivat kotoisasti, kun näkevät minkä näköisiä vihannekset ja hedelmät ovat. Ettei vaan pääse unohtumaan.

Tampereen Tapparan ympärillä näyttää kuohuvan. Aiemmin on puhuttu entisen päävalmentajan sakoista liittyen koronasäännösten rikkomiseen. Kesällä puhuttiin nykyisen päävalmentajan Tapolan heikoista suhteista tähtipelaajien Kuuselan ja Peltolan kanssa. Nyt on kerrottu, että entinen päällikkö ja toimari Leinonen kutsuttiin kesällä Tapparan hallitukseen. Asiasta kerrottiin vasta nyt. Iltalehden mukaan Leinosta tarvitaan sovun rakentamiseen tähtien ja valmentajien välille. Onko oikeasti niin, että Leinosen lähtö eläkkeelle käynnisti monenlaisia sekoiluja. Tai jos nyt ei ihan sekoiluja, niin ainakin sekavia tilanteita. Voiko tämä olla yhdestä miehestä kiinni ? Pelillisesti Tappara jäi viime kerralla neljänneksi pitkän mitaliputken jälkeen. Syksyisin on ollut pelissäkin toivomisen varaa, mutta yleensä Tappara on ollut terästä tarpeen tulen keväällä.

Ei kommentteja: