sunnuntai 10. lokakuuta 2021

Päivän parhaat

 Kiinan presidentti Xi Jing on vannonut, että Taiwanin liittäminen Kiinaan voi tapahtua rauhanomaisesti. Viime aikoina kiinalaiset hävittäjät ovat pörrännyt Taiwanin raja-alueella. Nyt presidentti haluaa hälventää tilannetta. Tuoreessa muistissa on Englannin luovuttaman Hong Kongin tapahtumat. Kiina otti suurkaupungin vastaan rauhanomaisesti. Sen jälkeen kansalaisoikeudet ja -vapaudet on viety ja pikku hiljaa kaupungista näyttää tulevan kiinalainen kaupunki muiden joukossa. Varmasti samoin kävisi Taiwaninkin kohdalla. Sitä ei sovi epäillä. Taiwan on kuitenkin alkanut vahvistaa sotavoimiaan.

Suomi lähettää sotilaita Länsi -Afrikkaan. Ensivaiheessa lähetetään 8 sotilasta, mutta ensi vuonna nostetaan määrää 55:een sotilaaseen. Kohteena on Sanelin alue ja sen maat. Tarkoituksena on auttaa epävakaalle alueella olevia maita ottamaan alueet haltuun omin voimin. Tuoreessa muistissa on suomalaissotilaiden saman tyyppiset tavoitteet Afganistanissa. Niistä kotiutettiin joukot takaisin Suomeen keväällä. Nyt lähdetään selvittämään kriisejä uusissa maissa.

Suomen paras ja kaunein luistelija Kiira Korpi on palannut Suomeen. Muistamme vielä hyvin kuinka Korpi voitti EM-pronssia. Nyt takana on avioliitto ja ero Arthurista. Kiira on muuttunut ihminen. Hän on oppinut sanan; intuitio ja toisen sanan; itsetunto. Hän opiskeli New Dorkissa positiivista psykologiaa. Aiemmin Korpi lisäsi harjoittelua, jos epäonnistui. Nyt hän on valmis uuteen elämään. Hän valmistautuu Lumikuningatar jääshown ensi-iltaan. Luisteleminen on helpompaa, kun ei tarvitse ajatella kilpailua ja voittamista. Korpi haluaa käsitellä taitoluisteluun liittyviä vääriä toimintatapoja. Hän itsekin myöntää joutuneensa tämän kohteeksi. Korpi myöntää saaneensa myös etua ulkonäöstään. Mutta tärkeintä on paluu uutena ihmisenä. Neljä kassillista tavaroita Nykistä siivittää Kiira Korpea uuteen elämään.

Itävallan pääministeri Kurz on päättänyt erota. Syynä ovat korruptioepäilyt, joiden myötä hallituskumppanit eivät enää luottaneet Kurziin. Hyvä uutinen on se, että vielä joissakin maissa korruptio johtaa viran menetyksiin. Tshekissä Pandoran papereihin sotkeutunut pääministeri Babis hävisi niukkaakin niukemmin parlamenttivaalit. Miljardööri Babis kielsi kaiken, mutta se ei nähtävästi riittänyt. Miehillä on toinenkin yhdistävä tekijä. Molemmat pääministerit johtavat populistista puoluetta.

Katri Kulmuni odottaa vauvaa. Hän liittyy ministerien ja Ex-ministerien sankkaan joukkoon, joka uskoo Suomen tulevaisuuteen. Marin, Andersson, Saarikko, Ohisalo, Kulmuni. Hallitus on hedelmällinen paikka. Hallitusta ei tyydy väestön ikärakenteen muutokseen. Jotain on tehtävä. Onnea vaan ja tervetuloa joukkoon. Siis tähän isoon joukkoon, joka on uskaltanut tehdä Suomeen lisää lapsia. 

Turun yliopiston tekemien tutkimusten mukaan suomalaismiesten siemennesteen laadun heikkeneminen on pysähtynyt. Laatu on heikentynyt 1990 luvulta alkaen vuoteen 2011 asti. Laatu on kuitenkin tänä päivänä samalla tasolla kuin kymmenen vuotta sitten. Syytä, siis varmaa syytä, asiaan ei ole saatu. Arveluja kyllä on, esimerkiksi erilaiset kemikaalit. Mutta ilkoitkaamme kuitenkin tästä uutisesta, joka voi lisätä syntyvyyttä ja pelastaa kestävyysvajeen.

Ylen syyskuun lopulla kertomassa seksuaalirikoksia koskevassa jutussa on ollut virhe. Uutisen mukaan seksuaalirikoksista oli ulkomaalaistaustaisten tekemiä 38%. Nyt YLE kertoo lukeman olevan virheellinen, koska yksi henkilö on tehnyt yksin 141 rikosta. Kyseinen tapaus on kirjattu väärin poliisin järjestelmään. Lukema onkin 24%. Ulkomaalaistaustaisia ihmisiä on Suomessa noin 5%.

Presidentin puoliso Jenni Haukio on saarnannut Lotta Svärd järjestön jumalanpalveluksessa. Kaiken lisäksi järjestön 100-vuotis juhlissa. Tässä yhdistyy kaksi hienoa elämänarvoa: Koti, Isänmaa ja Uskonto. Voiko nuori ihminen saavuttaa elämässään enää mitään jalompaa ? No, ehkä pääministerin hommat. Tai puolustusministeri ? Presidentti ? Mutta tarkoitan noin arvojen puolesta. Ei,  ei voi ! Täytyy onnitella presidenttiä. Vakka kantensa löytää. Näemmä löytyi jo !

Ei kommentteja: