Viime vuosina on kiinnitetty paljon huomiota Välimeren, Itämeren ja Perämeren ruokavalioihin ja niiden suotuisin terveysvaikutuksiin. Vähemmälle huomiolle on jäänyt Suomenlahden ruokavalio. Sanomattakin on selvää, että tämä kuuden miljoonan asukkaan merenranta-alue on täynnä terveysvaikutuksiltaan ylivoimaisia ruokia ja raaka-aineita. Niitä suositaan ja niitä rakastetaan. Kolmen maan ruokakulttuurit täydentävät toisiaan ja tuovat ihmiskehoon sen kaipaaman tasapainon. Tässä listaa tunnetuimmista Suomenlahden ruokabaletin herkuista:
Pakastepizza
Iso cokis
Isot makkararanskalaiset kaikilla mausteilla
Pietarin limppu, reilusti voita ja suolakurkku
Kahvi ja croissant (välissä kurkkuviipale, tomaattiviipale, goudaviipale ja Serranokinkkuviipale)
Iso kahvi ja iso korvapuusti
Kärryllinen A Le Coq- tai Sakulaatikoita
Mätiä ja blinejä, venäläistä shamppanjaa
Simaa ja tippaleipiä
Nuudelit ja lasi kraanavettä
Big Mac ja Isompi cokis
Hernesoppaa ja pannukakkua (+mansikkahilloa) torstaisin
Kossuvissy
Borschkeitto ja smetana
Grillatut ribsit, porsaankyljykset, kanakoivet ja siivet maustekastikkeella
Iso pussi sipsejä ja bbq-kermaviilidippi
Uunimakkara, HK:n Sininen lenkki, grillimakkara (Camping, Wilhelm tai Kabanossi) kaikilla mausteilla
Lakritsipiippu ja suukko (Ex-neekerinsuukko)
Kalasoppa, ruisleipä ja maito
Jauhelihapihvi, lohkoperunat, lasagne, kanapasta, lihapullat, porkkanaraaste, salaatinlehti ja ketsuppia
Kilo irtokarkkeja
Vodka (Stolisnaja, Beluga, Baikal, Krystal, Nemiroff, Poliakov, Smirnov, Jeltsin, Viru Valge)
Silliä ja uusia perunoita
Valkosipulipatonki ja pullo punkkua
Makaroonilaatikko ja ketsuppi
Hapankorppu ja tuorejuusto
Näkkileipä, maksamakkara ja kaksi suolakurkkuviipaletta
Yksi shotti Vana Tallinaa (tai Salmaria tai Jekkua) ison oluen kanssa tai vaikka kolme
Savulohta, paahtoleipää ja lasi Rieslingiä
Lihis kolmella nakilla ja kaikilla mausteilla, sinappi suoraan rinnuksille
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti