lauantai 2. lokakuuta 2021

Suomenlahden ruokavalio

 Viime vuosina on kiinnitetty paljon huomiota Välimeren, Itämeren ja Perämeren ruokavalioihin ja niiden suotuisin terveysvaikutuksiin. Vähemmälle huomiolle on jäänyt Suomenlahden ruokavalio. Sanomattakin on selvää, että tämä kuuden miljoonan asukkaan merenranta-alue on täynnä terveysvaikutuksiltaan ylivoimaisia ruokia ja raaka-aineita. Niitä suositaan ja niitä rakastetaan. Kolmen maan ruokakulttuurit täydentävät toisiaan ja tuovat ihmiskehoon sen kaipaaman tasapainon. Tässä listaa tunnetuimmista Suomenlahden ruokabaletin herkuista:

Pakastepizza

Iso cokis

Isot makkararanskalaiset kaikilla mausteilla

Pietarin limppu, reilusti voita ja suolakurkku

Kahvi ja croissant (välissä kurkkuviipale, tomaattiviipale, goudaviipale ja Serranokinkkuviipale)

Iso kahvi ja iso korvapuusti

Kärryllinen A Le Coq- tai Sakulaatikoita

Mätiä ja blinejä, venäläistä shamppanjaa 

Simaa ja tippaleipiä

Nuudelit ja lasi kraanavettä

Big Mac ja Isompi cokis

Hernesoppaa ja pannukakkua (+mansikkahilloa) torstaisin

Kossuvissy

Borschkeitto ja smetana

Grillatut ribsit, porsaankyljykset, kanakoivet ja siivet maustekastikkeella

Iso pussi sipsejä ja bbq-kermaviilidippi

Uunimakkara, HK:n Sininen lenkki, grillimakkara (Camping, Wilhelm tai Kabanossi) kaikilla mausteilla

Lakritsipiippu ja suukko (Ex-neekerinsuukko)

Kalasoppa, ruisleipä ja maito

Jauhelihapihvi, lohkoperunat, lasagne, kanapasta, lihapullat, porkkanaraaste, salaatinlehti ja ketsuppia

Kilo irtokarkkeja

Vodka (Stolisnaja, Beluga, Baikal, Krystal, Nemiroff, Poliakov, Smirnov, Jeltsin, Viru Valge)

Silliä ja uusia perunoita

Valkosipulipatonki ja pullo punkkua

Makaroonilaatikko ja ketsuppi

Hapankorppu ja tuorejuusto

Näkkileipä, maksamakkara ja kaksi suolakurkkuviipaletta

Yksi shotti Vana Tallinaa (tai Salmaria tai Jekkua) ison oluen kanssa tai vaikka kolme

Savulohta, paahtoleipää ja lasi Rieslingiä

Lihis kolmella nakilla ja kaikilla mausteilla, sinappi suoraan rinnuksille



Ei kommentteja: