perjantai 14. kesäkuuta 2024

Naantalin Kultarantaan kultahammaskeskustelut

 Presidentti Stubb jatkoi edeltäjänsä presidentti Niinistön Kultarannan kultahammaskeskusteluja. Paikka oli vaihtunut Naantalin puistosta presidentilinnan saliin. Kultarannan nurmikko oli sateen jäljiltä märkää ja ulkomaisten vieraiden kuljetus turvamiehineen olisi maksanut maltaita. Hyvä niin. 

Ensimmäisen päivän teemana oli miten laitaoikeisto saataisiin liittymään varsinaiseen oikeistoon. Puhuttiin engelskaa, jotta yksinkertaisemmat ihmiset eivät pääsisi heti kärryille asioiden laadusta. Puheenvuoroja pitivät Hollannin pääministeri ja monet muut tunnetut oikeistolaiset. Presidentti Stubbille oli iloista kerrottavaa Suomesta. Suomen laitaoikeisto kesytettiin perinteiseksi konservatiivipuolueeksi antamalla muutamia ministerisalkkuja. Kun nyt kuuntelee valtiovarain ministerin puhetta ei pysty erottamaan onko hän ollu koko ajan perinteisen konservatiipuolueen edustaja vai uusliberaali. Suomen erikoisuutena ja ehdottoman hyvillä kokemuksilla ns. Kolmen värisuoran. Siinähän konservatiivit ovat täyttäneet presidentin, pääministerin ja ulkoministerin vakanssit. Hyvä niin.

Toisena päivänä ulkomaiset edustajat lähtivät omille teilleen ja kotimaista oli kaikki, kielestä ja osanottajista lähtien. Keskustelun teemana oli köyhyys Suomessa. Tilastojen mukaan köyhyys kasaantuu tietyille alueille enemmän kuin toisille. Miksihän ? Kelan tukia maksetaan joillakin alueille monikertaisesti verrattuna esimerkiksi Kauniaisiin. Toisaalta juuri näillä alueilla pelataan ja hävitään eniten Veikkauksen raha-automaateissa. Tässä on selvästi kyse rahan kierrosta, joka on yhteiskunnan ylläpitävä perusvoiman. Kela tukee köyhiä, jotka pelaavat rahansa voitonhuumassa takaisin valtion kassaan. Näin toimii nykyaikainen kiertotalous, jonka myötä kaikki ovat tyytyväisiä. Erittäin kekseliästä ja kaikki ovat tyytyväisiä. Jatkossa kannattaa suunnitella lisää näitä samanlaisia kuntia ja kaupunginosia ja siirtää köyhät asumaan sinne.Hyvä niin.

Kultahammaskeskustelut olivat tänäkin vuonna menestys ja kokemukset rohkaisevia. Tästä on hyvä jatkaa vaikka Naantalin Kultarannan nurtsilla ensi vuonna. Hyvä niin.

Ei kommentteja: