maanantai 10. kesäkuuta 2024

Vahvaa olutta kaupoista

 Tänään kaupat saavat myydä enintään 8% käymisteitse valmistettuja juomia. Oluita, siideriä ja viiniä. Vuonna 1972 oluthanan avautuivat ja keppanaa sai kaupoista. Sen jälkeen oluen kulutus lähti jyrkkään kasvuun. Seuraava lakiuudistus tapahtui vuonna 2017, jolloin kaupoissa sai myydä 5,5% alkoholijuomia. Se ei aiheuttanut juurikaan mitään muutosta. Suomalaiset joivat keskiolutta ja suurin muutos oli lokeroiden myynnin lievä kasvu. Nyt Orpon hallitus muutti lakia siten, että käymisteitse valmistettuja enintään 8% juomia saa myydä. En usko tämän vaikuttavan juuri mitenkään. Alkosta ostetaan vahvoja oluita hieman vähemmän, ehkä myös viinejä.

Tämän uudistuksen ilmiselvä tarkoitus on alkoholilakien asteittainen muuttaminen. Kokoomus on halunnut viinit ruokakauppoihin ja sitä kohti ollaan menossa. Hyvä niin. Tosiasia on, ettei eduskunnassa saada enemmistöä tällaiselle uudistukselle. Mutta pienellä hivutuksella mennään tavoitetta kohti.

               Löysin sentään jotain vahvaa olutta. Vaatimaton tarjonta oli vielä ensimmäisenä päivänä

Kävin tutkimassa kaupoissa tilannetta. Mitään ruuhkaa ei näkynyt. Humalaisiakaanmei näkynyt. Valikoima oli vielä aika vaatimaton. Citymarketista löytyi neljä eri juomaa. Se on aika vähän, koska sieltä löytyy noin 150 erilaista oluttuotetta. En ostanut mitään katsotaan sitten myöhemmin, mihin tasoon vahvojen oluiden hinta sijoittuu. Kotoa löytyy vielä mukava valikoima erilaisia juomia.

Ei kommentteja: