sunnuntai 2. kesäkuuta 2024

Nokkospannaria avec

 


Eilen kerättiin nuoria nokkosia. Tänään leikkasin lehdet erilleen ja kiehautin niitä muutaman minuutin. Silvoin nokkosen lehdet pieniksi ja sekoitin ne perinteiseen pannaritaikinaan. Paistelin pannaria kypsäksi uunissa n. reilu puoli tuntia. Lisäkkeenä oli keinotekoista mustaa kaviaaria, sipulisilpun ja creme fraisen kanssa, savujuustoviipaleita, katkarapumoussea jättikatkaravuista ja graavattua kirjolohta. Siis varsin suolaisista merenelävistä koostuvat lisukkeet. Viileä Chardonnay-valkoviini täydensi aterian. Hyvää oli. Tätä voi tehdä erilaisten lisäkkeiden kanssa lähes rajattomasti. Savulohta, kylmäsavu poroa, erilaisia makkaroita, erilaisia kinkkuja kuten prociutto-, serrano-tai iberiankinkkua, pestoa, oliivitahnaa, mätitahnaa, majoneesia, chilikastiketta jne. 

Tarkkasilmäinen lukija huomasi, että otsikossa oli avec. Sehän tarkoittaa yleensä konjakkia kahvin yhteydessä. Tässä kirjoituksessa avec tarkoittaa näitä erilaisia lisukkeita.

Ei kommentteja: