torstai 20. kesäkuuta 2024

Oulun veriteot ja poliitikan kasvot

 Oulussa tapahtui lähiaikoina kaksi ulkomaalaistaustaisiin ihmisiin kohdistunutta puukotusta. Kyse on tarkoituksellisesta teosta, joiden motiivi on maahanmuuttovastaisuus. Seuraavassa kuvitteellisia poliitikkojen reaktioita tapahtumiin.

Presidentti Stubb: Meillä on liikaa vastakkainasettelua. Meidän pitää päästä takaisin sinne, missä keskustellaan enemmän.

Pääministeri Orpo: Me olemme tehneet kyllä hallituksessa hyvin tarkan paperin, jossa on sovittu kaikista yksityiskohdista joilla tehdään rasismista vapaata Suomea. Olemme siihen erittäin tyytyväisiä.

Valtiovarainministeri Purra: Jengirikollisuudesta on selvästi kyse. Katujengien toimintaan on puututtava kovalla otteella ja rangaistuksia kovennettava.

Oppositiojohtaja Lindtman: Vaadimme, että kaikki puolueet tulevat keskustelemaan rasismin pysäyttämisestä jo ennen Juhannusta

Oppositiojohtaja Kaikkonen: Turvallisuus on keskustan keskeinen poliittinen lähtökohta. Sitä on vahvistettava erityisesti alueilla. Tuemme kaikkia toimia turvallisuuden lisäämiseksi.

Oppositiojohtaja Andersson: Olemme jo pitkään vaatineet äärioikeiston toiminnan kriminalisoimista Suomessa ja koko Euroopassa. 

Oppositiojohtaja Harkimo: Olemme jo pitkään vaatineet, että puheiden aika on ohi. Nyt on siirryttävä tekoihin.


Ei kommentteja: