sunnuntai 16. kesäkuuta 2024

Pesistä: Manse PP - IPV

 

Pitihän sitä mennä katsomaan, kun kaksi suosikkijoukkuetta pelasi vastakkain Kaupin upealla stadionilla. Edellisestä pesisottelusta onkin kulunut lähemmäs kuusikymmentä vuotta ! Aika kauan. Muistelen sellaisia pesisseuroja kuten PunaMustat, HoNsU, Jyväskylä Kiri, Oulun Lippo, Halsua, Puurtilan Kisa Pojat, Ulvilan Pesä-Veikot, Työväen Maila-Pojat ja tutut Vimpelin Veto ja Sotkamon Jymy. Ja sitten oli IPV, Imatran ylpeys. Tainionkoskella sijaitsevalla Maneesin kentällä huudettiin IPV voittoon. Ihan tässä muuttuu nostalgiseksi. Siinä pisara menneisyyttä.

Nyt pelattiin Tampereella, jonne tehtiin hieno joukkue ja hieno stadioni. Naisten pesäpallo on ollut voimissaan, mutta miesten Manse on ollut kova vasta muutamia vuosia. IPVn osakkeet ovat olleet viime vuosina heikohkot. Sarjapaikka on säilynyt, mutta joukkueen sijoitus heijastelee Imatran kaupungin kuihtumista.

Ensimmäisellä jaksolla Manse oli suvereeni. Se takoi helpohkosti kolme juoksua, eikä Imatra saanut oikein mitään aikaiseksi. Jakso Manselle siis juoksuin 3-0. Toisen jakson Imatra aloitti pirteästi ja takoi kaksi juoksua. Manse hapuili alussa, mutta sitten se innostui iskemään juoksuja peräti neljä. Ottelu oli sillä ratkaistu. Joten pisteet jäivät selkeästi Tampereelle. Selvästi näkyi joukkueiden taso- ja taitoero. Kokeneet Mansen pelaajat vyöryttivät väkisin pelin  kotijoukkueelle. Vajaa 1500 katselijaa oli saapunut Kauppi, joka mielestäni aika vähän. Stadion on upea ja tilaa olisi ollut runsaasti parille tuhannelle lisäkatsojalle. Ottelun jälkeen jäljelle jääneitä grillimakkaroita tarjottiin ilmaiseksi kotiin suunnistaville katsojille. Kiitos siitä. Kiitos myös Veikkaukselle, joka tarjosi kympin liput.


Ei kommentteja: