tiistai 18. kesäkuuta 2024

Päivän parhaat uutiset (tai ainakin melkein parhaat)

 Venäjän presidentti Putin on erottanut neljä apulaispuolustusministeriä. Tilalle hän on palkannut omia sukulaisiaan. Syykin on selvä. Luottamus. Jopa itsevaltiaan tarvitsevat luottamusta. Saman tien Putin matkusti Pohjois-Koreaan tapaamaan kaveriaan Kim Jong unia. Kaverilla on vuosikymmenten kokemus sukulaisten palkkaamisesta tärkeimpiin virkoihin. Tämä matka käy hyvästä oppitunnista.

Uutiset kertovat, että joukko pohjois-korealaisia sotilaita on loikannut etelään. Tämä on jo toinen kerta viikon sisään. Luottamusta pääjohtajaan ei näillä ole ollut. Onko sitten muulla kansalla ? Tästä ei ole tulossa galluppia !

Puolustusministeri Antti Häkkänen ylpeänä esittää, että NATOn maajoukkojen esikunta tulee Suomeen. Tai siis ei esitä, vaan esikunta tulee Suomeen. Nyt keskustellaan siitä, mikä on esikunnan paikkakunta. Häkkänen itse on pieneltä paikkakunnalta, Mäntyharjulta, joten se ei tule nyt kysymykseen. Ensin Suomi keskustelee eri vaihtoehdoista, sitten NATO keskustelee vaihtoehdoista omasta näkökulmastaan. Vasta talvella tiedetään oikea paikka. Yhteyksien pitäisi olla hyvä. Samoin olosuhteiden. Mikä se voisi olla ? Mikkelissä oli sotien ajan päämaja. Kouvolassa on Utti ja lennostoa. Hämeenlinna ja panssarivaunut. Oli mikä oli, kunhan ei Tampere. Täällä on ihan eri meininki kuin mitä NATO tarvitsee. Sivistystä !

Valtiovarainministeriö, tuo valtionhallinnon pelätyin orgaani, on julkaissut arvion tulevien vuosien valtion lainan tarpeesta. Se on kovaa luettavaa, ainakin maamme hallitukselle. Muutaman vuoden kuluttua lainamäärä on 85% bruttokansantuotteesta, kun se Marinin hallituksen aikaan oli vain 75%. Nyt on vitsit hallituksella vähissä. Tähän asti pääministeri Orpo on saanut syyttää Marinia löysästä lainanotosta. Mutta mitä nyt sitten pannaan syyksi ? Valtiovarainministeri Purra saa purra ranteet auki ja supistaa kaikki tuet ja eläkkeet köyhiltä ja eläkeläisiltä. Riittääkö sekään ? Vaikea sanoa. Elämme vaikeita aikoja ja talous alkaa nousemaan pikku hiljaa. Silti, kuka on syyllinen ja mihin. Poliitikot eivät ainakaan ole syyllisiä mihinkään virheeseen !

Ulkoministeriö on tehnyt rikosilmoituksen koskien entistä Kanadan suurlähettilästä  Jari Vileniä. Syynä ovat Viléniltä perittävät aiheettomasti maksetut korvaukset. Vilen lähetettiin kotiin Ottawasta epäasiallisen käytöksen ja kommentoinnin takia. Ministeri Valtonen päätti kuitenkin pitää puoluetoverinsa ulkoministeriön hommissa. Nyt Ulkoministriö syyttää Vileniä perusteettomien etuuksien laskutuksesta. Jo vuosia sitten vilen jäi kiinni gradun kopioinnista. Asia painettiin silloin kokoomuksessa villaisella. Vaan miten on nyt ? Ulkoministeriö ei ole yhtä kuin Kokoomus. Tuleeko tästä kuitenkin sapiskaa, tuomioita, viran menettäminen tai jotain muuta ? Pian nähdään loppuuko luottamus !

Kuuluisin ruotsalainen tulee Suomeen. Ei, ei. Ei hän ole Kalle Kustaa, ei myöskään Abba. En tarkoita myöskään Armand Dublantista. Hän on entinen koulutyttö Greta Thunberg. Se tyttö, joka lopetti koulunkäynnin vastalauseena ilmaston lämpenemiselle. Hän on täällä tänään. Tai siis 25.6. Silloin Elokapina järjestää taas kadullaistumista Helsingissä. Greta tulee mukaan ja saa varmasti paljon palstatilaa mediassa. Sehän on Elokapinan tarkoitus. Muuten, eikö sähköautot voisi päästää kadulla kulkemaan mielenosoituksen läpi ? Sillä kannustettaisiin ihmisiä luopumaan fossiilisesta polttoaineesta. Tuli vaan mieleen.

Palloliitto (lue AriLahti) on päättänyt valita Huuhkajien päävalmentajaksi, yllätys, yllätys, Markku Kanervan ! Oikeastaan asia varmistui, kun Huuhkajat pelasi tasuriin Skotlantia vastaan. Sitä paitsi pelaajat tykkäävät Kanervasta. Kaiken kaikkiaan on paljon helpompaa, kun Suomi ei kuitenkaan menesty EM tai MM karsinnoissa. Helpompaa, kun suomalainen valmentaja on yrittänyt parhaansa ja kaikki ollaan samassa veneessä. Vierasmaalaisiin kohdistuu aina epäilyksiä. Vaikka jalkapallossakin yritetään kunnioittaa (Respect) kaveria, suomalainen on kaverina tutumpi. Näin fiksusti ajateltiin Palloliitossa (lue AriLahti). Niinpä sitten mennään taas tutusti eteenpäin ja ehkä joskus pelaajamateriaalin putkahtaa Hyypiöitä, Littejä ja BanaaniPahlmanneita.

Basso. Bassoa soitetaan 15.8. Helsingin Senaatintorilla. Kyse on Helsingin taiteiden yöstä ja Lauri Porran masinoimasta konsertista, jossa on satoja esiintyjiä. Bassoja ja laulajia. En tiedä maksaako tämä mitään vai tuleeko ilmaiseksi. Veikkaisin jälkimmäistä, koska se kuuluu taiteiden yön tyyliin. Sinne täytynee mennä ihan paikan päälle. Näitä esityksiä on vain tasan yksi. 



Ei kommentteja: