torstai 27. heinäkuuta 2017

Katastrofin aineksia

Kyse ei ole Savonlinnan asukkaiden saamasta kiellosta oleskella omalla parvekkeellaan Putinin vierailun aikana. Parkkimittareita on myös tarkasteltu ja siltojen alla sukelleltu Putinin takia. Tämä pelleily menee enemmänkin tragikomiikan alueelle kuin katastrofiksi.

Katastrofi ei ole myöskään Ruotsin kuljetushallituksen it-järjestelmän ulkoistuksen toteuttamisen riskien piiloittelu. Pari-kolme ministeriä saa kenkää, kun ministerit tiesivät jo vuosi sitten, että ulkoistuksen toteuttavan yrityksen työntekijät ovat saattaneet tai sitten eivät ole saattaneet saada salaista tietoa miljoonista ruotsalaisista. Katastrofin sijaan kyse on ulkoistuksen tuomista tietoturvariskeistä, joita Suomessa ei voi tapatua, joska suomalaisten salaiset tiedot ovat julkisia.

Ei myöskään Teemu Selänteen ilmoitus, että kiima on loppunut. Se ei ole kuitenkaan katastrofaalinen asia. Tässähän oli kyse uusien urheiluautojen ostamisen lopettamisesta. Temen tallissa oli parhaimmillaan 43 ajokkia, mutta nykyisin vain parikymmentä. Tänä kesänä Teemu ei aio ostaa yhtään uutta autoa. Toki koko maailman autoteollisuus on pidätellyt hengitystään Selänteen ilmoituksen takia, mutta romahdus ei liene sittenkään tulossa.

Katastrofista ei ole myöskään kyse Peltolammin sateissa ja viileydessä. Kesä antaa odottaa ilmeisesti ensi vuoteen. Lähes katastrofisää on ollut pysähtyneenä Peltsun kohdalle, vaikka eilen aurinko paistoi kaksi tuntia illalla. Positiiviset asukkaat ovat kuitenkin luottavaisesti tehneet voodoo-taikoja ja sadetansseja tilanteen korjaamiseksi.

Sen sijaan katastrofi tapahtui tänään ennen kello kolmea Wigrenin makkaratehtaalla. Kuuma ohut lenkki oli myyty loppuun. Suuren kysynnän takia laatikollinen suoraan tehtaan puolelta tuotua tuoretta makkaraa loppui kesken. Yleensä kuumaa ohutta lenkkiä on ollut tarjolla vain torstaisin klo 11 alkaen. Nyt koko laatikollinen oli myyty jo kahden kieppeillä loppuun. Siinä täyden katastrofin suurin aihe ja syy.
Taustaksi voidaan kertoa, että jos kaikki makkarat laitetaan paremmuusjärjestykseen maun mukaan, on Wigrenin tuore ohutlenkki valovuoden edellä muita makkaroita. Siksi tämä torstaisin toteutetu makkaramyynti tai siis sen  keskeyttäminen on järkyttänyt kaikkia  todellisia makkaran asiantuntijoita ja nautiskelijoita.
Pirkanmaan pelastuskeskus on tuonut Peltolammin koululle debriefing-ryhmän, joka päivystää ympärivuorokautisesti kaikkia mielensä järkyttäneitä makkaransyöjiä. Wigrenin tehtaalta on myös saanut ostaa kylmää ohutta irtolenkkiä viiden euron kilohintaan. Tämä ei tietenkään korvaa maailman parhaan makkaran puuttumista, mutta kilo-pari päivittäin auttaa kestämään ensi viikon torstaihin saakka. Tehdasmyymälä edustajan mukaan tilanteeseen saataneen parannusta "Täytyy kait ottaa vähän lisää ensi torstaiksi".

Ei kommentteja: