perjantai 7. heinäkuuta 2017

Suomen ranking putosi

Suomen jalkapallojoukkueen Fifa ranking on pudonnut sijalle 110. Se on kautta aikojen huonoin sijoitus. Pohjoismaiden sijoitukset ovat aika lailla toisenlaiset. Ruotsi on sijalla 18. Islanti sijalla 19. Tanska on vajonnut sijalle 47 ja Norja sijalle 88. Fär-saaret on Suomen edellä sijalla 90.

Baltian maat ovat myös samoilla sijoilla. Viron sijaluku on 98, Liettuan 99 ja Latvian 130. Siis yksi lähialueen maa on meidän takana. Iso itäinen naapurimaa Venäjä on sijalla 62. Sielläkään ei liene luvassa päänsilityksiä.

Suomen kanssa samoista sijoista kamppailevat Surinam, Togo, Malawi ja El Salvador. Hiljaiseksi vetää eikä oikein löydy mitään uutta keinoakaan. Valmentajia on vaihdettu, pelaajarinki on iso, kansainvälinen ja tasapäisen tasapäinen. Valitettavasti uusia ratkaisupelaajia ei ole luvassa lähivuosina.

Ehdotan hiljaisen hetken pitämistä kaikissa loppukauden Veikkausliigan peleissä. Sillä muistetaan  jalkapallon kohtalon hetkistä 100-vuotiaassa Suomessa. Se ei muuta mitään, mutta jalkapallon ystävät saavat paljon tarvitsemaansa huomiota ja balsamia haavoihinsa.

Ei kommentteja: