maanantai 31. heinäkuuta 2017

Viihteellä

Päätimme lähteä perjantai-iltana ulos kaupungille. Frenckellistä löytyi viinikylä, jossa me kaikki keskiluokkaiset, keski-ikäiset viininlipittäjät saimme maistella erilaisia tuotteita kovaan hintaan. Pihinä ihmisenä löysin viinilistasta ranskalaisen suosikkimaakuntamme  Landoc-Roussillionin punaviiniä. Se maksoi vielä kaiken lisäksi vaivaiset 25 € pullo. Viininmaistelun ohella lavalla lauleskeli jonkunsortin kokkolalainen trubaduuri. Tauon jälkeen lavalle astelivat soittajat, jotka kutsuivat itseään nimellä Acoustics. Tämä tamperelaisen Toni Lähteenmäen tähdittämä bändi soitteli paitsi Lähteenmäen Ilona-bändin tuotantoa. Mutta myös Maarittia ja muuta musaa kuultiin.

Poistuimme kuitenkin hyvissä ajoin paikalta ja suunnistimme Keskustorille. Siellä oli loppumassa Food market eli katuruokafestari. Pikkulavalla rokkibändi soitteli illan viimeiseksi biisiksi Elvistä. Päätimme kaivautua katutason alapuolelle Vanhaan Monttuun. Yllättäen Montussakin soi musa. Kolme heavyherraa soitteli tuttuja alakerran kappaleita. Bändi käytti nimeä Trio Acustic. Korkealta ja kovaa mentiin koko ilta. Saatiin kulla peräti kolme settiä heavyä.  Sen jälkeen ilta oli puikoissa ja suunnistimme kohti aina yhtä rauhallista kotiseutuamme, Peltsua. Ja siellähän ilta on aina rauhaisa.

Yksi asia mistä pidän Tampereella on tämä erilaisten tapahtumien runsaus. Ei tarvitse miettiä minne menisi, ainakaan jos tykkää nykymusasta. Täällä sitä löytyy, eikä maksa mitään. Toki löytyy myös rahalla tuotettuja Tammerfestejä, Saunaa ja Tammerkosken sillalla, mutta paljon musiikkia voi kuunnella erilaisissa isoissa ja pienissä paikoissa. Se tuntuu ikään kuin tekisi jotain löytöjä. Se on sitä kaupunkikulttuuria.

Ei kommentteja: