maanantai 10. heinäkuuta 2017

Kuherruskuukauden jälkeen

Kauhuksemme huomasin  lauantaina, että kuherruskuukausi oli loppunut. Tämähän tarkoittaa, että nuoren parin tulee palata karuun arkeen ja todellisuuteen. Olen laatinut kymmenen kohdan ohjelman kaikille tuleville ukkomiehille. Niiden avulla on helpompaa elää tavallista aviollista elämää ilman suurempia kriisejä.

1. Yllätä vaimosi aamiaisella. Tee ainakin kerran kuussa aamupalaa siipallesi. Keität kahvia tai teetä. Keitä tai paista kananmunia. Siivuta leikkeleitä, kurkkua, tomaattia, suolakurkkua ja juustoa islle tarjoilulautaselle. Osta appelsiini-tai omenatäysmehua jääkaappiin. Pyöräytä puuroa mikrossa. Paahda tummaa sekä vaaleaa leipää leivänpaahtimessa. Osta kolme erilaista viineriä tai munkkia. Jätä aamuinen lehti vaimosi puolelle pöytää.  Herättele kumppanisi hyvissä ajoin jotta hänelle jää aikaa puhelimen viestien lukemiseen ja kirjoittamiseen,  aamutoimille, meikkaukseen ja pukeutumiseen.

2. Peruuta ainakin joka kuukausi kavereidesi kanssa aiemmin tehty Tallinnan matka, jalkapallomatsi, tennistunti, lintubongaus, saunailta, punttisali tai karaokeilta.

3. Lakaise lattiat, imuroi, tiskaa astiat, laita pyykit pyykkikoneesta kuivamaan, käy kaupassa, tamppaa matot, pese vessanpöntöt tai lavuaarit, käy mattopyykillä tai tyhjennä astianpesukonen ainakin kerran kuussa. Silloin voit unohtaa edellisessä kohdassa mainitut peruutukset.

4. Kirjoita kalenteriisi äitienpäivä, hääpäivä, vaimon nimi-ja syntymäpäivä, naistenpäivä ja ystävänpäivä. Jos satut unohtamaan kyseiset päivät voit näyttää kalenterista, että homma on kyllä hoidossa. Ja kukat ja lahjat ovat tulossa.

5. Jos arki ei suju ongelmitta, ota kikkakokoelma esiin. Ensiksi vaihdat puheenaiheita. Sitten laitat partavettä joka päivä.  Lue kirjaa telkuntölläämisen sijaan. Tule ajoissa töistä  kotiin. Tarjoa vaimollesi elokuvailta, kynttiläillallinen, konsertti, taidenäyttely tai muu kulttuuririento. Kyllä naiset erottavat aina hyvän miehen huonosta.

6. Lähde vaimon kanssa vaateostoksille. Eikä siinä kaikki. Kehu ostoksia. Tarjoudu maksamaan ostokset ainakin joka toisella kerralla. Muista kuitenkin, ettet tee sitä joka kerta, ettei tule tapaa. Siihen rahasi eivät riitä.

7. Osta käytetty auto. Sellainen, jonka jarrupalat ovat kuluneet, pellit rispaavat, jakohihna on löystynyt, sähköjärjestelmä oikuttelee, tietokone menee mykäksi, renkaat ovat kuluneet, polttimot palavat tämän tästä. Pian huomaat, että sinua tarvitaan auton huoltoon littyvissä asioissa.

8. Tee viikottain lotto, vikinglotto, eurojackpot, veikkaus, tulosveto, pitkäveto,, naapuripeli tai ne kaikki. Voi monena päivänä viikossa haaveilla mitä tekisit, jos voittaisit jättipotin.

9. Opettele apen, anopin, vaimon lasten, vaimn ex-miesten, vaimon sisarusten ja keskeisten kavereiden nimet ulkoa. Tiedät silloin kenestä milloinkin on puhe ja vältyt pieniltä yhteenotoilta. Sen lisäksi tiedät kuka milloinkin on tulossa teille kylään.

10. Osta saunailtana kotiin vain yksi sixbäkki aiemman kolmen sijaan. Tarjoa siitä ainakin pari vaimollesi. Jos kuitenkin vaimolle maisuvat molemmat, voit hakea ärrältä toisen paketin.

Ei kommentteja: