tiistai 18. heinäkuuta 2017

Taidekeskus Salmela

Perinteinen kesäretki suuntautuu Savonlinnaan, Imatralle ja Kouvolaan. Matkalla Savoon pysähdyttiin Mäntyharjulla Taidekeskus Salmelaan. Paikka oli vesien ympäröima, useista näyttelytilasta muodostuva kokonaisuus. Parasta Salmelassa onkin itse miljöö. Vanhat puurakennukset ovat rauhoittava ympäristö, joka jättää katsojalle aikaa ja hiljaisuutta.

Taiteilijoista mieleeni jäivät konkariosaston nimet Marjatta Tapiola ja Veikko Myller. Nuorisosta haluan tuoda esiin Salmelan vuoden 2017 nuoren taiteilijan Jenni Peltosen, vuoden 2016 nuoren taiteilijan Jenni Yppärilä ja voimakkaita eläinaiheita maalaavan Jussi Twosevenin. Minua kyllä miellyttivät myös Johanna Lumpeen lumpeet.

Paljon muitakin taiteilijoita oli esillä, mutta tunnelma jäi hieman vaisuksi. Se onkin Salmelan heikko puoli. Varsinaisen taiteen ilotulituksen sijasta esillä on taattua ja turvallista tavaraa. Tauluja oli myyty myös ennätyksellisen paljon. Se lienee Salmelan bisnesformaatin osaidea. Mutta kaikenkaikkiaan suositeltava vierailukohde Lahden ja Mikkelin suunnalla autoileville.

Ei kommentteja: