torstai 20. heinäkuuta 2017

Lukuja ja arvioita

Aamulehden tekemän empiirisen selvityksen mukaan edullisin Pekingin ankka ruoka-annos Tampereella painaa 1159 grammaa ja maksaa 7,90 €. Kun meikäläinen selviää kolme päivää mainitulla annoksella, tulee päivittäiselle annokselle painoa 386 grammaa ja hintaa 2.63 €. Vuoden ruokakustannuksiksi tulisi näin ollen 937,47 €. Siis vajaa tonni vuodessa ruokaan. Yhden kuukauden eläkkeellä pystyisi maksamaan koko vuoden sapuskat.

Savonlinnan kaupunki ja oopperajuhlat ovat valmistelleet oman ilmoituksensa mukaan presidentti Putinin vierailua puoli vuotta. Putin vierailee Savonlinnassa ja Punkaharjulla puoli vuorokautta. Laskennallisesti voidaan arvioida, että mikäli Putin viipyisi Savossa kolme vuorokautta, valmisteluihin kuluisi kolme vuotta. Viikon vierailu vaatisi seitsemän vuoden valmistelun.

Helsingin Sanomien tekemän ja eilen julkaistun gallupin mukaan Uuden vaihtoehdon/Sinisen tulevaisuuden kannatus oli 2,5 %. Tänään julkaistun Ylen mittauksen mukaan saman porukan kannatus oli enää vain 0,7 %. Tällä menolla  kannatus olisi ensi lauantaina  -2,9 prosenttia  ja viikon kuluttua  -11,9 %.

Puolustusvoimissa toiminut luutnantti otti luvatta käyttöönsä 35.000 panosta. Luutnantti pitää panoksia luontaisetuna, koska hän harrasti vapaa-aikanaan ammuntaa.  Oikeus ei kuitenkaan tätä ymmärtänyt vaan tuomitsi miehen neljän vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja vahingonkorvauksiin. Puolustusvoimissa oli vuonna 2015 henkilökuntaa 12.049 henkilöä. Mikäli kaikki ajattelisivat luutnantin tavoin ja ottaisivat saman suuruisen luontaisedun, tarvittaisiin tähän 421.715.000 panosta. Siis reilu neljäsataa miljoonaa kappaletta.

Ei kommentteja: